ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο Μπουζιάνης - Ανοικτό το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας

Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο Μπουζιάνης - Ανοικτό το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας
Ο κ. Μπουζιάνης είχε υποβάλλει την έκθεσή του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής πριν από περίπου δυο εβδομάδες

Πάτρα: Η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη διήρκησε κάτι λιγότερο από μία ώρα

Τυπική αλλά κομβικής σημασίας κατάθεση έδωσε σήμερα ενώπιον της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τη πόρισμα της ιατροδικαστικής του έκθεσης γύρω από το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ο κ. Μπουζιάνης είχε υποβάλλει την έκθεσή του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ενώ σήμερα κλήθηκε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεση του διήρκησε κάτι λιγότερο από μία ώρα και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει η ανακρίτρια την εισήγησή του για εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου να εξετασθούν οι τρίχες από το μαλλιά της, που είναι πιθανό να εισφέρουν περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεση της η ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr