ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: Αυτό είναι το απορρυπαντικό που πέρασε για γλυκό μια 67χρονη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο

Αμαλιάδα: Αυτό είναι το απορρυπαντικό που πέρασε για γλυκό μια 67χρονη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο
Γιατρός εξήγησε τι συνέβη με την γυναίκα και το απορρυπαντικό στην Αμαλίαδα
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Γιατρός εξήγησε τι συνέβη με την γυναίκα και το απορρυπαντικό στην Αμαλιαδα

Αίσθηση προκάλεσε τη Δευτέρα η είδηση για τη νοσηλεία μιας 67χρονης γυναίκας στην Αμαλιάδα η οποία πέρασε για γλυκό ένα απορρυπαντικό με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το απορρυπαντικό είναι άκρως διαβρωτικό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα, εάν καταναλωθεί και γι’ αυτό η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών έχοντας εμφανίσει συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα με θύμα την 67χρονη σημειώθηκε όταν εκείνη πήγε στα εγκαίνια ενός σούπερ μάρκετ στην Αμαλιάδα, όπου μοιράστηκε το απορρυπαντικό σε συσκευασία δώρου.

Διευκρινίσεις αλλά και οδηγίες για το τι πρέπει να αποφεύγεται έδωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο πρώτος γιατρός που εξέτασε την γυναίκα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τη συσκευασία του απορρυπαντικού που μπέρδεψε την 67χρονη και εξηγώντας πόσο εύκολο είναι κάποιος να κάνει το ίδιο λάθος.

«Επειδή όλοι το βλέπετε αστείο, και φταίει, το "εμβόλιο", η απροσεξία, σας λέω ο καθένας θα μπορούσε να την πατήσει, αφενός, αφετέρου να το έτρωγε το παιδί του καθένα, και εκεί τα πράγματα θα ήταν χειρότερα... Όταν περιφέρεσαι στο περιβάλλοντα χώρο, όταν βλέπεις γλυκίσματα για δώρο, όταν πας στο ταμείο κ ασχολείται ο σύζυγος σου, και λαμβάνει το "δώρο του" όταν πας σπίτι κ βλέπεις το κυπελάκι μπροστά σου, δίκην παγωτού, τότε όλα εύκολα συγκλίνουν και απεύχεσαι το λάθος. Ευτυχώς που η κουταλιά από το περιεχόμενο, το άκρως τοξικό, δεν προκάλεσε σημαντική βλάβη, στην υγεία της παθούσης. Συχνό φαινόμενο, των εφημεριών, και σε πολλά σπίτια, κυρία αγροτικών περιοχών σε μπουκάλια του νερού βρίσκεις νέφτι, χλωρίνη, ακουαφόρτε, και το ατύχημα γίνεται θρήνος. Σκεφτείτε μόνο, αυτή η συσκευασία να τοποθετούνταν ως βούτυρο στο ψυγείο, κ ο κάθε αδαής, να έκανε χρήση του... Τα μάτια ανοιχτά, ορθάνοιχτα λοιπόν, και στις προκλήσεις, και στα μικρά γράμματα, της κάθε συσκευασίας...» ανέφερε στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Σχετικές ειδήσεις