Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κ. Τσαλικίδη

Newsbomb

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μετά από απόφαση του εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone.

Η διαδικασία της εκταφής έγινε παρουσία στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει η οικογένεια Τσαλικίδη.

Ο Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί στις 9 Μαρτίου του 2005 απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό. Ο θάνατός του συνδέθηκε με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν εις βάρος μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης.

Παρότι αρχικά ο θάνατός του είχε θεωρηθεί αυτοκτονία, η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αποτελεί προϊόν δολοφονικής ενέργειας. Η δικογραφία εξετάζεται μετά από αίτημα της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας αναμένει πλέον τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών, τοξικολογικές ακτινοσκοπήσεις κ.α., που συνέλεξαν σήμερα οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved