ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Φώναζα πως δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια» - Ξεσπά η ογκολόγος της Μαλένας

Πάτρα: «Φώναζα πως δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια» - Ξεσπά η ογκολόγος της Μαλένας

Την ώρα που οι εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ της Πάτρας είναι ραγδαίες η ογκολόγος της Μαλένας που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς η μικρή κατέληξε ξεσπά.

Η ογκολόγος που πάλεψε και κατάφερε να γιατρέψει την μικρή Μαλένα ξέσπασε μιλώντας στο Mega, τονίζοντας πώς από την πρώτη στιγμή βροντοφώναζε πώς η μικρή δεν κατέληξε ηπατική ανεπάρκεια.

«Να σας πω την αλήθεια δεν το θεωρώ δικαίωση. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω σοκαρισμένη και όχι δικαιωμένη. Τι δικαίωση να έχω αν σκοτώνει μία μάνα ένα παιδί 3,5 ετών; Αν όντως το σκότωσε αυτή, μιλάμε για άνθρωπο με διαβολική σκέψη», δήλωσε η ογκολόγος του κοριτσιού.

Όπως ανέφερε η ογκολόγος της Μαλένας μιλώντας στο Mega, από την πρώτη στιγμή της χτύπησαν καμπανάκια τόσο για την αλλόκοτη συμπεριφορά της μητέρας όσο και για τη λανθασμένη -όπως αποδείχθηκε- ιατροδικαστική έκθεση που απέδιδε τον θάνατο της μικρής σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Η μητέρα με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει ότι θα μου κάνει μήνυση γιατί δεν προσέξαμε το παιδί και πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της είχα πει, ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και ας κινηθεί όπως νομίζει νομικά. Εάν τελικά αποδειχθεί ότι έτσι έγινε, η γυναίκα αυτή θέλει διπλή μήνυση, δεν θέλει μόνο γιατί σκότωσε τα παιδιά της, θέλει και για το θέατρο που έπαιζε».

Για τρία και πλέον χρόνια επισήμως η 3,5 ετών Μαλένα είχε φύγει από παθολογικά αίτια όπως και η αδελφή της, Ίριδα, που τελικά δολοφονήθηκε μέσα στην κούνια της.

Ανακολουθίες

Στο Mega μίλησε και η παθολογοανατόμος της Ίριδας, Αντιγόνη Μητσέλου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στην φωτιά και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την ιατροδικαστή, Αγγελική Τσιόλα.

«Εγώ αυτό που λέω μετά από ένα χρόνο είναι ότι έμπλεξε άσχημα αυτή η ίδια (κα Τσιόλα) και προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι σε εμένα. Εγώ την δουλειά μου την έκανα και στο έπακρον μπορώ να πω», δήλωσε η κα Μητσέλου.

Όπως υποστήριξε από την πρώτη στιγμή είχε υποπτευθεί πως κάτι περίεργο συνέβαινε στην υπόθεση της Ίριδας γι’ αυτό ρωτούσε επανειλημμένα την ιατροδικαστή αν υπάρχουν κι άλλα ευρήματα.

«Παίρνω τα ιστολογικά ιστοτεμάχια και κάτι δεν μου πηγαίνει καλά, την ξαναρωτάω μετά: "Τι βρήκες Αγγελική;", δεύτερη φορά και την δεύτερη φορά τα ίδια και την τρίτη τα ίδια. Βγαίνει μετά από ένα χρόνο να πει ότι είχε εκχύμωση στο κάτω χείλος και ότι είχε ένα πανάκι με αίμα; Έλα προς Θεού!».

Η κυρία Μητσέλου βέβαια, αμελεί ότι πριν από 4 μήνες, σε δηλώσεις που είχε κάνει επίσης στο Mega, δήλωνε κατηγορηματικά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ίριδα κατέληξε από το πρόβλημα στην καρδιά της και σε καμία περίπτωση από εγκληματική ενέργεια.

Εκ των υστέρων ισχυρίζεται πως τα ευρήματα περί ασφυξίας και τα είχε εντοπίσει και τα καταγράψει λεπτομερώς αλλά δεν τα επικοινωνούσε όσο τον φλεβόκομβο για να μην εκθέσει, όπως λέει, την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.

«Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που όλοι με ρωτήσαν για τον φλεβόκομβο εγώ δεν είπα τίποτα για τα υπόλοιπα ευρήματα για να μην την εκθέσω, αλλά η κυρία βγήκε και με εξέθεσε τόσο άσχημα. Εξέθεσε την υπόληψη, εξέθεσε την επιστημοσύνη μου και τα πάντα. Λοιπόν όχι, τώρα είναι καιρός και εγώ να ανταποδώσω κατά κάποιο τρόπο».

Δείτε το βίντεο του Mega

Προθανάτιες οι νυχιές στο πρόσωπο της Μαλένας – Τα αδιάσειστα στοιχεία

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στα νέα πορίσματα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, το θρίλερ της Πάτρας βαίνει στο τέλος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας, που φαίνεται να της στέρησαν τη ζωή, έγιναν όσο το κορίτσι ήταν ζωντανό και όχι μετά που πέθανε.

Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο αποτυπώνονται νυχιές στο πρόσωπο του κοριτσιού, οι οποίες έχουν χρώμα κόκκινο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα μαζεύτηκε στην πάσχουσα περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό όταν της δημιουργήθηκαν τα σημάδια.

Επιπλέον, είναι αδύνατο να προκλήθηκαν από γιατρούς και νοσηλευτές κατά την ανάνηψη, αφού τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν εφαρμόζουν σε άλλα σημεία.

Δείτε το βίντεο του Mega

Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα

Στον προθάλαμο του εισαγγελέα βρίσκεται πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου παρέλαβαν τη δικογραφία από την Ασφάλεια για τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο φάκελος της υπόθεσης, που περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται ήδη στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι καλούνται να τον μελετήσουν και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έχουν λαβει απόφαση σχετικά με το πόσα και ποια πρόσωπα θα καλέσουν σε εξηγήσεις, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Κατά συνέπεια, εάν η προσωρινά κρατούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου κριθεί ύποπτη, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της. Σε αυτή την περίπτωση πάντως αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις της. Μετά την λήψη εξηγήσεων οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν και για ποια άδικα η τα θα ασκήσουν δίωξη και σε βάρος της. Σημειώνεται, πως η ίδια αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις