ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος κακοποιός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή στο ΑΠΘ

 Γνωστός στις αρχές ο 23χρονος που τραυματίστηκε από πυρά στα πόδια
Γνωστός στις αρχές ο 23χρονος που τραυματίστηκε από πυρά στα πόδια
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Ο 23χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες

Το φως της δημοσιότητας είδε η φωτογραφία του 23χρονου σεσημασμένου κακοποιού που πυροβολήθηκε κατά τη συμπλοκή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης, είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς του τμήματος Λευκού Πύργου το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το 2022 αποφυλακίστηκε και η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο 23χρονος δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα πρώτα λόγια του μετά τη συμπλοκή στο ΑΠΘ ήταν πως βρέθηκε τυχαία στην πλατεία Χημείου, όπου τον πυροβόλησαν άγνωστοι και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

apth.jpg
Ο 23χρονος σεσημασμένος κακοποιόςMEGA

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας μια ομάδα 15-17 ατόμων επιχείρησε αρχικά να εισέλθει στο πανεπιστημιακό κάμπους μέσω της Εγνατίας, αλλά τούς απέτρεψε η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος. Η ίδια ομάδα κατάφερε τελικά να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθν. Αμύνης και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 23χρονος με έναν φίλο του. Ακολούθησαν πυροβολισμοί, με την αστυνομία να συγκεντρώνει από το σημείο πέντε κάλυκες και μία βολίδα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος.

Πρύτανης ΑΠΘ: Το περιστατικό δεν σχετίζεται με το πανεπιστήμιο

Την δική του τοποθέτηση έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε το πρωί της Τρίτης ότι η συμπλοκή με τους πυροβολισμούς «δεν έχει ουδεμία σχέση με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου».

Περιγράφοντας τι συνέβη εξήγησε ότι το αυτοκίνητο με τα πέντε άτομα έπεσε στην μπάρα του campus για να σπάσει την κεντρική είσοδο. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η ασφάλεια στην είσοδο του Πανεπιστημίου που ειδοποίησε την Αστυνομία για τις κινήσεις του αυτοκινήτου.

Όπως εξήγησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο ΑΠΘ σημειώθηκε ακριβώς δέκα μέτρα μπροστά από την είσοδο με τον πρύτανη του πανεπιστημίου να τονίζει οτι ο «χώρος του Πανεπιστημίου φρουρείται».