ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Πώς έγινε το δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου – Η μαρτυρία του Μολδαβού πιλότου

Σάμος: Πώς έγινε το δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου – Η μαρτυρία του Μολδαβού πιλότου
Σάμος: Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και ο Έλληνας μεταφραστής που επέβαιναν στο ελικόπτερο
samos24.gr

Σάμος: Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και ο Έλληνας μεταφραστής που επέβαιναν στο ελικόπτερο

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) ανέλαβε να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες για το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς μετά την πτώση ελικοπτέρου που επιχειρούσε στη φωτιά στη Σάμο το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Μολδαβός πιλότος, ο ένας από τους δύο διασωθέντες – ο δεύτερος είναι ο επίσης Μολδαβός μηχανικός του ελικοπτέρου – φέρεται να είπε σε όσους συνομίλησαν μαζί του στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό του σε παραλία περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, πως το δυστύχημα με την πτώση σημειώθηκε όταν την ώρα που κατέβηκαν για να πάρουν νερό μια ριπή αέρα χτύπησε το ελικόπτερο και το έφερε τούμπα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό που θυμάται ήταν να βγαίνουν όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο μετά την πτώση αλλά μετά, όπως είπε, τους έχασε από τα μάτια του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο θύματα, ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και ο Έλληνας μεταφραστής, βρέθηκαν νεκροί ο ένας από πνιγμό και ο άλλος από χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο Μολδαβός πιλότος κατά πληροφορίες εντοπίστηκε από περίπολο του Στρατού σε ακτή. Στη συνέχεια αρχικά μεταφέρθηκε από τους στρατιώτες στο 79 ΤΥΕΘ κι από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σάμου.

Το χρονικό της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο που κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) στη Σάμο, είχε απογειωθεί από το νησί στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούσαν άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετείχε και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη δυτική Σάμο από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/07) με την ιστοσελίδα Samos 24 να δημοσιεύει τη φωτογραφία από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρουSamos 24

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία, στο πλαίσιο των ενοικιάσεων εναέριων μέσων για τη θερινή περίοδο όπου και υπάρχει έξαρση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις