ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται τρεις οικισμοί και το κέντρο Υγείας

φωτιά στη σαλαμίνα
Συναγερμός στη Σαλαμίνα από το τριπλό πύρινο μέτωπο.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Φωτιά: Ραγδαία εξαπλώνεται το τριπλό μέτωπο στη Σαλαμίνα, που απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά και το κέντρο Υγείας του νησιού.

Τριπλό πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε διάστημα μιας ώρας στη Σαλαμίνα, σημαίνοντας συναγερμό σε πυροσβεστική και κατοίκους. Μάλιστα, οι αρχικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, στη συνέχεια ενισχύθηκαν.

Η φωτιά, ωστόσο, καίει πάνω από την πόλη πολύ κοντά σε σπίτια αλλά και στο Κέντρο Υγείας με αποτέλεσμα το 112 με αλλεπάλληλα μηνύματα να καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή έτσι ώστε να είναι ασφαλής.

Το πρώτο μήνυμα από το 112 στάλθηκε περίπου στις 18:40, και ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Λίγο μετά τις 19:15, δεύτερο μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος να μετακινηθούν επίσης προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Εκκένωση του κέντρου Υγείας

Η εντολή για την εκκένωση του κέντρου Υγείας Σαλαμίνας δόθηκε περίπου την ίδια ώρα. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο δεύτερο κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ενώ το ΕΚΑΒ παραμένει σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις

Στη Σαλαμίνα η απειλή από τις φλόγες είναι τριπλή, καθώς αρχικά ξέσπασε ένα μέτωπο στον λόφο Πατρίς ενώ μέσα στην επόμενη ώρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Ανεμόμυλοι και στην περιοχή του λόφου του Θεάτρου.

Είναι ενδεικτικό ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενισχύθηκαν με πυροσβέστες και οχήματα που έφτασαν στη Σαλαμίνα ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά.

Η εικόνα της φωτιάς στη Σαλαμίνα από τη θάλασσα

Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα ταυτόχρονα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να εκκενώσουμε την περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».