ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ο δήμαρχος μιλά στο Newsbomb.gr για εμπρησμό - Τριπλό πύρινο μέτωπο

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ο δήμαρχος μιλά στο Newsbomb.gr για εμπρησμό - Τριπλό πύρινο μέτωπο
Πυρκαγιά ξέσπασε στη Σαλαμίνα το απόγευμα της Τετάρτης.
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά: Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στη Σαλαμίνα δυσχεραίνουν το έργο των επίγειων και εναέριων μέσων - Η φωτιά είναι πάνω από την πόλη

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (20/07) στο λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα, λίγο πριν από τις 18:00 με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Το τριπλό μέτωπο καίει πάνω από την πόλη, με τους ανέμους στο σημείο να είναι ισχυροί και βόρειοι, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων που έχουν σπεύσει για την κατάσβεση.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο τύπου ΑΒ 214 με το πύρινο μέτωπο να είναι τριπλό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν τρεις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους. Η πρώτη στο λόφο στο Θέατρο στις 17:42. Η δεύτερη στην περιοχή Ανεμόμυλοι στις 18:33 και η τρίτη περιοχή Σαμάρι στις 18:41.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα social media, η φωτιά καίει κοντά στα Λύκεια που υπάρχουν στην περιοχή.

Μήνυμα από το 112

Λίγο μετά τις 18:40, στην περιοχή στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους. «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα.

Ο δημάρχος Σαλαμίνας άφησε υπόνοιες για εμπρησμό - «Είδαμε το ένα μέτωπο, και ξαφνικά το άλλο»

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα ταυτόχρονα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να εκκενώσουμε την περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».