ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Μνημόσυνο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Μάτι: Μνημόσυνο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς
Μνημόσυνο για τα θύματα στο Μάτι
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά Μάτι: Τέσσερα χρόνια μετά την εθνική τραγωδία και τον θάνατο 103 ανθρώπων από τη φονική πυρκαγιά, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Το πρωί του Σαββάτου (23/7), ξημέρωσε μια ημέρα μνήμης όχι μόνο για το Μάτι και την Ανατολική Αττική, αλλά για όλη τη χώρα. Ήταν 23 Ιουλίου 2018 όταν ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά, που αποδείχθηκε φονική καθώς στέρησε τη ζωή από 103 ανθρώπους.

Τέσσερα χρόνια μετά, κανείς δεν έχει ξεχάσει τα θύματα της τραγωδίας. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων της πυρκαγιάς, με την πολιτική ηγεσία και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δίνουν το «παρών», όπως και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ήταν εκεί όπως και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής.

Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Είναι μια ημέρα μνήμης και βέβαια ημέρα προσήλωσης έτσι ώστε όσοι προσπαθούν για την κοινωνία να κάνουν το καλύτερο, στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί κάτι παρόμοιο».

«Δεν ξεχνάμε τίποτα. Ούτε όσους έφυγαν, ούτε τις υποσχέσεις. Φτιάχνουμε ξανά την περιοχή μας, έχοντας στη μνήμη μας ότι αυτά δεν πρέπει να ξεχαστούν», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουρνούς.