ΕΛΛΑΔΑ

Τσούκαλης για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: «Η γυναίκα δεν είναι κτήμα κανενός»

Τσούκαλης για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: «Η γυναίκα δεν είναι κτήμα κανενός»
Το σπίτι που δολοφονήθηκε η 17χρονη.
INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα μίλησε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας από τον Πακιστανό σύντροφό της στο Περιστέρι, έκανε λόγο για μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα από την Πολιτεία και τους ειδικούς για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

«Η γυναίκα δεν είναι κτήμα κανενός. Είναι ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Δε μπορεί κανείς να είναι κτητικός απέναντι στη σύντροφο και τη σύζυγο», δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Τσουκαλής που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις εξιχνίασης γυναικοκτονιών.

Αναφερόμενος στις 21 γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν το 2021 στη χώρα μας και τις 13 μέχρι τις αρχές Αυγούστου ο κ. Τσούκαλης χαρακτήρισε «τρομακτικά» τα νούμερα που δεν ταιριάζουν στο προφίλ των Ελλήνων.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θύτες έμφυλης βίας δεν είναι μόνο οι Έλληνες, αλλά είναι και οι ξένοι που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους, αποκαλύπτονας ότι αποτελούν το 40% των δραστών σε περιπτώσεις συζυγοκτονιών.

Τέλος, ο κ. Τσούκαλης ανέφερε ότι «δυστυχώς πολλές γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν προβαίνουν σε ενέργειες να καταγγείλουν τους δράστες καλώντας τες να απευθύνονται σε κάποια δομή φιλογενίας για να αναζητήσουν βοήθεια».

Σχετικές ειδήσεις