ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροπλάνου στη Θήβα: Με αυτοσχέδιο αεροσκάφος η μοιραία πτήση;

Πτώση αεροπλάνου στη Θήβα: Με αυτοσχέδιο αεροσκάφος η μοιραία πτήση;
Το μονοκινητήριο κατέπεσε λίγο πριν τον αεροδιάδρομο της αερολέσχης Θήβας.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Πτώση αεροπλάνου: Πληροφορίες ότι το αεροσκάφος με το οποίο πέταξε για τελευταία φορά ο 80χρονος ήταν αυτοσχέδιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τα αίτια της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους έξω από την αερολέσχη της Θήβας αναζητούνται. Ο 80χρονος πιλότος έχασε τη ζωή του, καθώς το αεροσκάφος έπεσε περίπου 30 με 40 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδιαδρόμου.

Άνθρωποι που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, και που σχετίζονται με την αερολέσχη η οποία παραμένει κλειστή, τόνιζαν στο Newsbomb.gr ότι αποκλείεται αυτού του τύπου το αεροπλάνο να έχει απογειωθεί από τους δικούς τους διαδρόμους.

«Χρειάζεται τουλάχιστον 1.000 μέτρα για να απογειωθεί. Ένα τέτοιο αεροσκάφος αποκλείεται να έχει απογειωθεί από εδώ. Δεν ξέρουμε από πού απογειώθηκε», έλεγαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές πως ο 80χρονος πιλότος ήταν μηχανικός μαχητικών αεροσκαφών και είχε κατασκευάσει μόνος του το μονοκινητήριο το οποίο έπεσε και τον παρέσυρε στον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας διατηρούσε αποθήκη και χωράφια με καλλιέργειες στην περιοχή της Κοπαΐδας και δεν αποκλείεται να είχε ξεκινήσει με το μονοκινητήριο από εκεί με προορισμό την αερολέσχη, στην οποία όμως δεν πρόλαβε να φτάσει ποτέ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 14:45 της Τετάρτης (19/10) ενημερώθηκε η πυροσβεστική για ένα αεροπλάνο που κατέπεσε στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, περίπου στο 96ο χιλιόμετρο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις και οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα έσπευσαν στο σημείο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ανέσυραν από τα συντρίμμια τον πιλότο, ο οποίος ήταν νεκρός.

Ο 80χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, καθώς το αεροσκάφος σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέπεσε κατά τη διαδικασία προσγείωσης, περίπου 30-40 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδιαδρόμου στην αερολέσχη.