Κιβωτός του Κόσμου: Νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς ανηλίκων

Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Δομή από την Κιβωτό του Κόσμου.

Νέα αποκάλυψη μετά την είδηση για την καταγγελία περί ασέλγειας εις βάρος 15χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου» είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κακοποίηση παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Συγκεκριμένα ένα παιδί 15 ετών επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων και κατήγγειλε πως άτομο που εργάζεται στην «Κιβωτό» του συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο, ασελγούσε εις βάρος του και τον απειλούσε πως αν μιλήσει θα έκοβε το επίδομα της μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίο δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά και ούτε έχουν ειδοποίηση από τις Αρχές.

Νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στις δομές του Βόλου και της Κόνιτσας

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστή καταγγελία για ξυλοδαρμό τριών ανηλίκων στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο η οποία έγινε τον Αύγουστο του 2022, όπως αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου από την Κιβωτό του Κόσμου που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2022. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για ανάλογα περιστατικά και για τη δομή στην Πωγωνιανή στην Κόνιτσα.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης υπεβλήθη στην Αστυνομία άλλη μία καταγγελία από έναν 19χρονο νεαρό που φιλοξενούταν σε μία από τις δομές. Ο 19χρονος ισχυρίζεται πως στα 15 του έτη, δύο εργαζόμενοι της δομής ασέλγησαν εις βάρος του.

Φέρεται πως στην κατάθεσή του, ο 19χρονος τους κατονομάζει και αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο άντρες και να λογοδοτήσουν.

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται η δικογραφία, όπου εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις.

Πληροφορίες για περισσότερες από μία καταγγελίες

Σύμφωνα, με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή «Live News», υπάρχουν περισσότερες από μία καταγγελίες που αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου». Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη αναμένεται σύντομα να ρίξει φως στην υπόθεση, που έσκασε σαν «κεραυνός» το απόγευμα της Πέμπτης.

Για το θέμα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Είναι κάτι που μας σοκάρει και εμάς και για αυτό ακριβώς επιμένουμε στη σημασία των κανόνων που για πρώτη φορά βάλαμε σε όλες τις δομές. Είμαστε σε επικοινωνία και με τη Δικαιοσύνη και με την Αστυνομία, για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Τολμώ να πω ότι από την πολιτική ηγεσία είμαι η πρώτη που έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πρώτη φορά από το 1666 που υπάρχουν ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, έκλεισε δομή τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «Υπάρχει πλέον ειδικός παιδικής προστασίας σε κάθε τέτοια δομή, πρέπει να υπάρχει κοινωνική λειτουργός. Να υπάρχει χώρος ιδιωτικότητας για τα παιδιά. Υπάρχουν πλέον κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Συνεχίζουμε να είμαστε πάνω από τις δομές, για να τηρούνται όλοι οι κανόνες που για πρώτη φορά μπήκαν στις δομές».

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο ΕΦΚΑ με εντολή του υπουργείου Εργασίας απέσυρε διάταξη με την οποία παραχωρούσε ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του στην «Κιβωτό του Κόσμου». «Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Καταιγιστικές εξελίξεις – Σοκάρουν οι καταγγελίες

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα και στη δομή του Βόλου

Κιβωτός του Κόσμου: Προκαταρκτική έρευνα για διαρροή της δικογραφίας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved