ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Πληροφορίες για περισσότερες από μία καταγγελίες - Ραγδαίες εξελίξεις

Κιβωτός του Κόσμου: Πληροφορίες για περισσότερες από μία καταγγελίες - Ραγδαίες εξελίξεις

Κιβωτός του Κόσμου: Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων έχει αναλάβει την έρευνα μετά τις καταγγελίες 15χρονου για ασέλγεια σε βάρος του από εργαζόμενους στη δομή, η οποία περιμένει τη Δικαιοσύνη όπως ανέφερε σε επικοινωνία με το Newsbomb.gr. «Να διαλευκανθεί η υπόθεση», ζητά η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η καταγγελία ενός 15χρονου για ασέλγεια σε βάρος του από εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου, άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας. Οι δικαστικές Αρχές έδωσαν εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία, για τις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων. Αυτή η έρευνα περιλαμβάνει όλες τις συνθήκες, τη διατροφή κλπ., αλλά και τις καταγγελίες για την ασέλγεια. Έγιναν καταγγελίες, όμως, και στον συνήγορο του πολίτη και η έρευνα έχει φτάσει στην αστυνομία.

Ένας 15χρονος έχει καταθέσει ότι τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έκαναν σε βάρος του πράξεις που φτάνουν και στο επίπεδο σεξουαλικής κακοποίησης. Έχει δώσει ονόματα δύο ανθρώπων στην υποδιεύθυνση ανηλίκων. Οι καταγγελίες αφορούν τέσσερις δομές, οι δύο από αυτές είναι στην Αθήνα και οι δύο σε περιοχές της επαρχίας.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, με τη μαρτυρία του 15χρονου να θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, περιλαμβάνει και ιατροδικαστική εξέταση του αγοριού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίο δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά και ούτε έχουν ειδοποίηση από τις Αρχές.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή «Live News», υπάρχουν περισσότερες από μία καταγγελίες που αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου». Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη αναμένεται σύντομα να ρίξει φως στην υπόθεση, που έσκασε σαν «κεραυνός» το απόγευμα της Πέμπτης.

Για το θέμα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Είναι κάτι που μας σοκάρει και εμάς και για αυτό ακριβώς επιμένουμε στη σημασία των κανόνων που για πρώτη φορά βάλαμε σε όλες τις δομές. Είμαστε σε επικοινωνία και με τη Δικαιοσύνη και με την Αστυνομία, για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Τολμώ να πω ότι από την πολιτική ηγεσία είμαι η πρώτη που έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πρώτη φορά από το 1666 που υπάρχουν ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, έκλεισε δομή τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «Υπάρχει πλέον ειδικός παιδικής προστασίας σε κάθε τέτοια δομή, πρέπει να υπάρχει κοινωνική λειτουργός. Να υπάρχει χώρος ιδιωτικότητας για τα παιδιά. Υπάρχουν πλέον κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Συνεχίζουμε να είμαστε πάνω από τις δομές, για να τηρούνται όλοι οι κανόνες που για πρώτη φορά μπήκαν στις δομές».

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο ΕΦΚΑ με εντολή του υπουργείου Εργασίας απέσυρε διάταξη με την οποία παραχωρούσε ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του στην «Κιβωτό του Κόσμου». «Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις