ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ariel: Ζημιές στο πέρασμά της - Νέο έκτακτο δελτίο

Κακοκαιρία Ariel: Ζημιές στο πέρασμά της - Νέο έκτακτο δελτίο
Eurokinissi

Κακοκαιρία Ariel: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας - Η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Συνεχίζει το πέρασμά της από τη χώρα μας η κακοκαιρία Ariel η οποία δείχνει τα δόντια της από το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου.

Η σημερινή ημέρα δείχνει να είναι η τελευταία με τα έντονα φαινόμενα ωστόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν την Τετάρτη ήταν αρκετές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε από τα νότια της Ιταλίας επηρεάζει τη χώρα μας προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  1. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  2. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  3. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Πτώση βράχων στην Αθηνών-Κορίνθου: Διεκόπη η κυκλοφορία

Η Αττική δεν γλίτωσε από τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ariel, με τα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου προς την πρωτεύουσα, κοντά στην Κινέττα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς η τροχαία έσπευσε στο σημείο έτσι ώστε να αποτρέψει τυχόν περαιτέρω προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπήρξε και πρόσκρουση αυτοκινήτου στον έναν βράχο, χωρίς όμως να αναφέρονται τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή της κυκλοφορίας έφερε και το ανάλογο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Η κίνηση έκανε την εμφάνισή της πολύ νωρίς, καθώς από την Κινέττα ως τα Μέγαρα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας. Μάλιστα, οι καθυστερήσεις αποτυπώνονται και στον σχετικό χάρτη, καθώς τα οχήματα εκτρέπονται στην παλιά εθνική οδό από τον κόμβο Κινέττας ως τον κόμβο Μεγάρων.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας LIVE

Πλημμύρες και κλειστά σχολεία στη Σκόπελο

Κακοκαιρία διαρκείας χτυπά τη Σκόπελο τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι συνεχείς βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα με τα νερά να μπαίνουν ακόμα και στα σπίτια των κατοίκων.

Επιπλέον, αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στους δρόμους του νησιού από τον μεγάλο όγκο νερού που έχει πέσει τις τελευταίες 72 ώρες.

Οι συνθήκες είναι τέτοιες που οδήγησαν τον δήμαρχο, Σταμάτη Περίσση, να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σε κάποια από τα σχολεία του νησιού υπήρξε εισροή υδάτων, λόγω παλαιότητας των κτηρίων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση.

Θεσσαλονίκη: Ζημιές σε αυτοκίνητα από πτώση δέντρων

Η κακοκαιρία Ariel έτρηξε τα δόντια της και στη Θεσσαλονίκη, με θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι στο πέρασμά τους άφησαν αρκετές ζημιές.

Κάτοικοι της συμπρωτεύουσας αντίκρισαν το πρωί αυτοκίνητα, τα οποία είχαν πάθει ζημιές εξαιτίας της πτώσης δέντρων. Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυροί άνεμοι «κατάφεραν» να κόψουν τους κορμούς των δέντρων, με αποτέλεσμα αυτά να προκαλέσουν φθορές σε οχήματα, πεζοδρόμια και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Κλειστά σχολεία στην Πιερία λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου , τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τού δήμου Κατερίνης.

Για τον ίδιο λόγο θα μείνουν, επίσης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: «Η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη μέχρι και το πρωί της Πέμπτης»

Όπως εκτιμά ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας στο Newsbomb.gr, οι σφοδρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν τη Μαγνησία, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και τις Σποράδες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. «Η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη μέχρι και το πρωί της Πέμπτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Ο κ. Λαγουβάρδος προσθέτει ότι το μεσημέρι οι καταιγίδες θα κοπάσουν στη νότια χώρα και θα συνεχιστούν βορειότερα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα όταν και θα σταματήσουν.

Επιπλέον κατά τόπους ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Επίσης, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Ειδικά για την Αττική σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επικρατεί συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας ARIEL

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις