ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ναυάγιο με μετανάστες στη Μάγχη - Φόβοι για νεκρούς

Ναυάγιο με μετανάστες στη Μάγχη
Ναυάγιο με μετανάστες στη Μάγχη

Φόβους για αρκετούς νεκρούς εκφράζουν οι αρχές μετά την ανατροπή ενός σκάφους με περίπου 30 μετανάστες στη Μάγχη κοντά στο Κεντ.

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ένα μικρό σκάφος με περίπου 30 μετανάστες ανατράπηκε στα παγωμένα νερά της Μάγχης κοντά στο Κεντ, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής. Ο δημοσιογράφος του BBC, Σάιμον Τζόουνς μετέδωσε ότι υπήρξαν θύματα, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη επιβεβαίωση από τις αρχές. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Kentonline τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σωσίβιες λέμβοι, ομάδες διάσωσης της ακτοφυλακής και ένα ασθενοφόρο στάλθηκαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στην περιοχή βρισκόταν και ένα αλιευτικό σκάφος που βοήθησε στη διάσωση.

Συμμετείχαν επίσης ελικόπτερα της ακτοφυλακής από το Lydd και το Lee on Solent και ένα από το Γαλλικό Ναυτικό. Η υπηρεσία ασθενοφόρων της Νοτιοανατολικής Ακτής είπε ότι κλήθηκε μετά από αναφορές για ένα περιστατικό περίπου στις 03:40 GMT (τοπική ώρα) και έστειλε πληρώματα στο Ντόβερ, στο Κεντ, για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Η κυβέρνηση είπε ότι γνώριζε το περιστατικό και οι υπηρεσίες υποστήριζαν μια συντονισμένη απάντηση. Το περιστατικό σημειώνεται λιγότερο από μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε σειρά νέων σχεδίων για να προσπαθήσει να σταματήσει την παράνομη ροή πλοίων με μετανάστες και να μειώσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο.