ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στη Ρουμανία: «Σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν»

Δυστύχημα στη Ρουμανία: «Σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν»
Δυστύχημα στη Ρουμανία
Associated Press

Συγκλονίζουν οι περιγραφές για το τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 53χρονου Λαρισαίου.

Νέα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα για το τρομακτικό δυστύχημα με λεωφορείο στη Ρουμανία που στοίχισε τη ζωή σε έναν 53χρονο Λαρισαίο, τον Νίκο Χλώψιο. Παράλληλα, οι περιγραφές των επιβατών που κατάφεραν να βγουν σώοι συγκλονίζουν.

Όπως φάνηκε ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε εκτιμήσει ότι δε χωράει κάτω από την πινακίδα και έτσι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε το μοιραίο. Τρεις ημέρες μετά, από τους 7 τραυματίες, κάποιοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο.

Στο MEGA μίλησε μια επιβάτιδα η οποία καθόταν πίσω από τον άτυχο άνδρα που έχασε τη ζωή του. Η Μαρία Θερσίτη ανέφερε σχετικά με τον οδηγό: «Όλη μας η διαδρομή ήταν πολύ καλή, ο οδηγός ήταν πολύ προσεκτικός σε όλους τους κεντρικούς δρόμους με τα φανάρια και οδηγούσε αργά. Ξαφνικά σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν.»

Όπως περιέγραψε, μετά το χτύπημα, «βρέθηκε σφηνωμένο το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα, έχω χτυπήσει στο κεφάλι, στη πλάτη και στον αυχένα. Η μπάρα και η οροφή του λεωφορείου με πλάκωσαν. Άρχισα να φωνάζω, στα αριστερά είχε φύγει το τζάμι και προσπάθησα να βγάλω το χέρι μου απ’ έξω, να το χτυπάω και να κάνω θόρυβο, ώστε να με ακούσουν. Καθόμουν δύο θέσεις πίσω από τον Νίκο Χλώψιο».

Η γυναίκα είπε πως από τον Βόλο μέχρι την Θεσσαλονίκη υπήρχαν δύο οδηγοί και από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά έμεινε ένας οδηγός.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οδηγού τόνισε ότι πρόκειται για μια τραγωδία. Ανέφερε, επίσης, ότι στο σημείο θα βρεθεί και πραγματογνώμονας για να εξετάσει τις συνθήκες του τροχαίου.

«Ο πελάτης μου είδε ότι η άσπρη γραμμή στο δρόμο δεν είναι συνεχής, δεν μπορούσε να στρίψει, σε ένα δευτερόλεπτο πήρε την απόφαση και όταν έβλεπε ότι δεν γίνεται φρενάρισε δυνατά», είπε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Ματθαίου.

Η αστυνομία ενημέρωσε τους επιβάτες και θα προχωρήσουν σε μηνύσεις άμεσα, είπε ο δικηγόρος και τόνισε ότι ο πελάτης του έχει εμπειρία 20 χρόνων ως οδηγός, ήταν οδηγός σε ΚΤΕΛ. Όσο για το παρατσούκλι «βολίδας» είπε ότι ήταν για πλάκα, διότι ως οδηγός πάει πάρα πολύ αργά και ήταν πολύ προσεκτικός.

Επεσήμανε, επίσης, ότι δεν ήταν ούτε κουρασμένος και έκανε αρκετές στάσεις, ενώ δεν οδηγούσε εκείνος εξ αρχής. «Έπρεπε να υπάρχουν πινακίδες πριν 300-400 μέτρα», είπε και προσέθεσε ότι τελευταία έχουν γίνει 7 τροχαία στο ίδιο σημείο.

Τέλος, ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο οδηγός πλέον έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά όχι στη Ρουμανία. Ο οδηγός έχει αφεθεί προς το παρόν ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμα:

Ρουμανία: Συγκλονίζει ο οδηγός - «Άκουσα παντού φωνές και κλάματα»

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Επέστρεψαν στα σπίτια τους 20 άτομα

Ρουμανία: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος