ΕΛΛΑΔΑ

Γρεβενά: Σε παιδιά τα όργανα του 6χρονου Θωμά

Γρεβενά: Σε παιδιά τα όργανα του 6χρονου Θωμά
Το νοσοκομείο στην Πάτρα
Intime News

Η καρδιά του Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο, το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών

Ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά με τον θάνατό του δίνει ζωή σε τρία παιδιά. Κι αυτό γιατί τα όργανά του δόθηκαν ως δώρο ζωής σε τρία παιδιά ηλικίας από 11 ετών έως 5 μηνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία λήψης των οργάνων του 6χρονου Θωμά ξεκίνησε περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (8 Ιανουαρίου) από ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η καρδιά του Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο, το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη. Όσο γιας τους κερατεοειδείς και τους νεφρούς που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα θα ακολουθήσει δεύτερο χειρουργείο το επόμενο διάστημα.

«Να συνεχίσει να χτυπά η καρδούλα του Θωμά»

Μάλιστα η μητέρα του 6χρονου μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά: «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει», είπε.

Σήμερα η κηδεία του 6χρονου Θωμά

Η κηδεία του 6χρονου Θωμά θα τελεστεί σήμερα στα Γρεβενά με τη σορό του να βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας από τις 15:30.

Σε μια ακόμα συγκινητική κίνηση, δε, η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό στο ειδικό κυτίο που θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε Δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Σχετικές ειδήσεις

Γρεβενά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 6χρονο Θωμά

Γρεβενά-Άρτα: Δώρο ζωής από τον 6χρονο και τον 19χρονο

Σε Ελλάδα και Ιταλία θα διαμοιραστούν τα όργανα του 6χρονου Θωμά