ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα γίνει με τη μάσκα στα σχολεία - Κανένα ενδεχόμενο για κλείσιμο

Σχολεία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στα μέτρα στα σχολεία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κλείσουν αλλά ούτε θα εφαρμοστούν μέτρα όπως η υποχρεωτική μάσκα για τους μαθητές. 

Καμία εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων δεν υπάρχει, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε στα κρούσματα κορονοϊού και ιώσεων, τονίζοντας ότι οι ειδικοί δεν έχουν κάνει καμία εισήγηση για να μπει «λουκέτο» - λόγω των κρουσμάτων - στα σχολεία αλλά ούτε και να υπάρξουν μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, από την πρώτη στιγμή έχει γίνει σύσταση στους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης ή κορονοϊού.

Όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως, έχουν ληφθεί μέτρα για τις απουσίες των μαθητών, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώνται μέχρι και απουσίες 5 ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

«25.000 μόνιμοι διορισμοί τα δύο τελευταία χρόνια»

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως τόνισε στον ANT1 ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Σχετικές ειδήσεις

Καπραβέλος: Φοβόμαστε έκρηξη ιώσεων - Γεμάτες οι παιδιατρικές ΜΕΘ

Σχολεία - Παγώνη: Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο λόγω ιώσεων

Σχολεία: Άνοιγμα χωρίς μέτρα για τους μαθητές - Οδηγίες στους γονείς