ΕΛΛΑΔΑ

Μάρα Ζαχαρέα: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της

Μάρα Ζαχαρέα: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της
instagram

Με μια σπαρακτική ανάρτηση και μια αναμνηστική φωτογραφία η Μάρα Ζαχαρέα αποχαιρέτησε τον πατέρα της

Βαρύ είναι το πένθος για τη Μάρα Ζαχαρέα, αφού έχασε τον πατέρα της, Αιμίλιο Ζαχαρέα, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 21 Ιανουαρίου σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του.

Η δημοσιογράφος με μια αναμνηστική φωτογραφία και τρυφερά λόγια αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον πατέρα της. Στη λεζάντα έγραψε: «"Δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας και φύγαμε". (Αιμίλιος Ζαχαρέας 1935 - 2023). Στίχοι: Κ. Κουλουφάκος.».

Η πολιτική κηδεία του πατέρα της Μάρας Ζαχαρέα θα γίνει τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 11.00

Ποιος ήταν ο Αιμίλιος Ζαχαρέας

Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4. Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφάσισαν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει βιβλία άρθρα μελέτες και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.