ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη - Σε εξέλιξη οι έρευνες για δεύτερη ημέρα

Αγωνία για τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη - Σε εξέλιξη οι έρευνες για δεύτερη ημέρα

Ο Σμηναγός κυβερνήτης του μαχητικού, Ευστάθιος Τσιτλακίδης συνεχίζει να αγνοείται έπειτα από την πτώση του μοιραίου Phantom. 

Αποστολή: Χάρης Γκίκας

Την ώρα που στον τόπο καταγωγής του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα επικρατεί θρήνος για τον χαμό του, η οικογένεια του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη αναμένει με αγωνία κάποιο νέο για τον 31χρονο κυβερνήτη.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από νωρίς το πρωί της Τρίτης εντατικοποιούνται οι προσπάθειες.

Μέχρι στιγμής, κανένα σημάδι, κανένα ενθαρρυντικό στοιχείο δεν έχει εντοπιστεί που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για να βρεθεί σώος.

Στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ, ενώ ρυμουλκά μεταφέρουν συνεχώς στο λιμάνι του Κατακόλου συντρίμμια.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο σημείο:

Σκάφος του λιμενικού επιστρέφει από τις έρευνες:

Οι δηλώσεις του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου:

Η μαρτυρία του Νίκου Τριβιζά, Προέδρου Αλιέων και λιμενικού Ταμείου:

Την ίδια ώρα, τελείται τρισάγιο για τον πεσόντα πιλότο μας στον Άγιο Νικόλαο Κατάκολου, από τον Μητροπολίτη Πύργου Αθανάσιο.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, δήλωσε: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.
H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».