ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τρισάγιο και αποκαλυπτήρια του τάφου στο Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τρισάγιο και αποκαλυπτήρια του τάφου στο Τατόι
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σύσσωμη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκε στο Τατόι όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του. «Αποκαλυπτήρια» για το μαρμάρινο μνήμα, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το πρωί της Κυριακής (19/2) πραγματοποιήθηκε στο Τατόι το τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του εκλιπόντος, όπως και κάποιοι επίσημη προσκεκλημένοι.

Τα μέλη της οικογένειας έφτασαν λίγο πριν τις 12:00 με τρία μαύρα βαν. Στο πρώτο επέβαινε ο Παύλος με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, ενώ στο δεύτερο η Άννα Μαρία με τις αδερφές του Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη. Στο τρίτο ήταν όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του τρισάγιου είδαν για πρώτη φορά και τον τάφο του Κωνσταντίνου τα μέλη της οικογένειας. Στο μαρμάρινο μνήμα αναμένεται να γραφεί το όνομά του, οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου όπως και κάποιος στίχος από Ευαγγέλιο όπως συνηθιζόταν να συμβαίνει με τους βασιλείς.

Από εκεί και πέρα, στο Τατόι υπήρξαν και κάποιοι πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του τέως βασιλιά. Μετά το τέλος του τρισάγιου και την αποχώρηση της οικογένειας, αναμένεται να τους επιτραπεί να επισκεφτούν τον τάφο. Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, ήταν διακριτική από το πρωί.