ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γονάτισαν τα παιδιά και εγγόνια του στη Μητρόπολη

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γονάτισαν τα παιδιά και εγγόνια του στη Μητρόπολη
eurokinissi

Συγκινητικές στιγμές στη Μητρόπολη Αθηνών κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο (18/2) στην Ιερά Μητρόπολη της Αθήνας, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών».

Η οικογένεια του εκλιπόντος έφτασε στο ναό λίγο πριν από τις 11:00 υπό τα χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους αλλά και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά γονάτισαν στο έδαφος κατά τη διάρκεια της τέλεσης του μνημόσυνου, στο οποίο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη Μητρόπολη επίσης παρευρέθηκαν και περίπου 250 προσκεκλημένοι. Μάλιστα, πέρα από τους οικείους του τέως βασιλιά, όμως, στο μνημόσυνο βρέθηκαν και οι αδερφές του, με τη βασίλισσα Σοφία να χειροκροτείται μάλιστα από κάποιους πολίτες.

Επίσης, αρκετά πρόσωπα που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην κηδεία, έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μεταξύ αυτών και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδεύτηκε από τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, ενώ εκεί ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, όπως και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Το «παρών» έδωσε και η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, αλλά και ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι η οικογένεια κράτησε χαμηλούς τόνους, υπήρξαν αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στη Μητρόπολη. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών χειροκρότησαν την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όταν βγήκε από τον Ιερό Ναό, μετά το τέλος της τελετής.