ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Διασώστης δείχνει στην κάμερα του Newsbomb.gr πώς συνεθλίβη το βαγόνι

Τέμπη: Διασώστης δείχνει στην κάμερα του Newsbomb.gr πώς συνεθλίβη το βαγόνι
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο Επικεφαλής της πρώτης μονάδας έρευνας και διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιμανιμίδης Κωνσταντίνος μίλησε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί στα Τέμπη.

Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ο Επικεφαλής της πρώτης μονάδας έρευνας και διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιμανιμίδης Κωνσταντίνος μίλησε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί στα Τέμπη.

«Ο ΕΕΣ βρίσκεται εδώ από τη πρώτη στιγμή που συμβάντος. Σήμερα βρίσκεται εδώ και το τμήμα Αθηνών αλλά και η πρώτη ομάδα έρευνας και διάσωσης με έδρα την Κομοτηνή. Έχει ενισχυθεί με 8 εξειδικευμένους διασώστες. Ένα μέρος του συρμού μετακινήθηκε αφού πρώτα κόπηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία και τους εθελοντές του ΕΕΣ. Οι εθελοντές συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια», ανέφερε ο κ. Ιμανιμίδης Κωνσταντίνος στο Newsbomb.gr.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος αυτή την κατάσταση, είναι δύσκολες στιγμές. Δεν μπορώ να φανταστώ τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία που συγγενείς αναγνωρίζουν τις σορούς των δικών τους ανθρώπων. Τα πράγματα εκεί θα είναι χειρότερα από ότι είναι εδώ. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μια πιεστική κατάσταση για όλους μας. Το στοίχημα της πυροσβεστικής είναι να βρεθεί και η τελευταία σορός. Θα είμαστε εδώ μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος», πρόσθεσε.

«Η πυροσβεστική έχει καλή εικόνα για τον κόσμο που αναζητεί. Έχει ανακοινώσει ότι έχουν μεταφερθεί 9 σοροί μέχρι τώρα. Αν δεν έχουμε φτάσει στο τέλος των αγνοούμενων θα υπάρχουν και άλλοι νεκροί. Είναι δύσκολο να βγει κάποιος ζωντανός μετά τις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς», συμπλήρωσε.

Ο Επικεφαλής της πρώτης μονάδας έρευνας και διάσωστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιμανιμίδης Κωνσταντίνος έδειξε στην κάμερα του Newsbomb.gr πώς λύγισε το βαγόνι του τρένου.

Σχετικές ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ιταλίας

Τέμπη: Η οργή της γυναίκας που έχασε σύζυγο και το 5χρονο παιδί τους - «Να κηδέψω τι; Αποκαΐδια;»

ΕΚΑΒ στο Newsbomb.gr: «Οι εικόνες που είδαμε ήταν βγαλμένες από ταινία του Χόλυγουντ»