ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Κάναμε κοινοποιήσεις για τα προβλήματα και μας έλεγαν εγκάθετους» - Τι λέει μηχανοδηγός

Τέμπη: «Κάναμε κοινοποιήσεις για τα προβλήματα και μας έλεγαν εγκάθετους» - Τι λέει μηχανοδηγός
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ο μηχανοδηγός αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων αλλά και στα προβλήματα του σταθμού

Στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες αναφέρθηκε ο μηχανοδηγός και μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Αλέξανδρος Ιορδανίδης, λέγοντας πως το πρόβλημα του σταθμού είναι η υποστελέχωση, ενώ παράλληλα προχώρησε σε μία σοβαρή αποκάλυψη.

Ο κ. Ιορδανίδης κατήγγειλε πως όταν έκαναν κοινοποιήσεις για τα προβλήματα, τους έλεγαν εγκάθετους και βαλτούς.

Μιλώντας στο MEGA ο μηχανοδηγός αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων.

«Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για ένα ανθρώπινο λάθος, το οποίο δεν θα μπορούσε να διορθωθεί καθώς δεν υπήρχαν τα μηχανήματα να το δουν. Τίποτα δεν πηγαίνει στη τύχη καθώς υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι είναι απαράβατοι. Αλλά είναι γνωστό πως τα προβλήματα του σταθμού είναι πως είναι υποστελεχωμένο. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε εμπειρία και αυτός είναι ο λόγος που έγινε το δυστύχημα. Κάναμε κοινοποιήσεις και μας έλεγαν εγκάθετους και πως είμαστε βαλτοί από την αντιπολίτευση».

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε και ο Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος ανέφερε ότι η Αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και τόνισε ότι η πιο δύσκολη έρευνα έγινε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών διότι χρειάστηκε σε πολύ γρήγορο χρόνο να αναγνωρίσουν τις σορούς, να πάρουν DNA και να κάνουν τη δουλειά 15 ημέρων σε μόλις 5 όπως είπε.

Παράλληλα ο κ. Ιορδανίδης ανέφερε και άλλη μία λεπτομέρεια για τους επιβάτες. Τα ονόματα τους δεν υπάρχουν στα αρχεία των εισιτηρίων, παρά μόνο μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της εταιρείας και μόνο μέσα από αυτήν μπόρεσαν να μάθουν κάποια από τα ονόματα των επιβατών.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για τον σταθμάρχη - Οι απολαβές και το... ρουσφέτι στον διορισμό του

Τέμπη: Τα τελευταία γενέθλια του 15χρονου Παναγιώτη μαζί με τον πατέρα του - Το μοιραίο δώρο

Τέμπη: Τι προκάλεσε την εθνική τραγωδία - Λάθη, παραλείψεις και ένα σύστημα που δεν λειτούργησε