ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Εξετάζεται αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί - Παράκουσαν εντολές του κέντρο

ΑΣΟΕΕ: Εξετάζεται αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί - Παράκουσαν εντολές του κέντρο
Eurokinissi

Σε διαθεσιμότητα εξετάζεται αν θα τεθούν οι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο έξω από την ΑΣΟΕΕ, καθώς δεν άκουσαν την εντολή του κέντρου να μην μεταβούν στο σημείο. 

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αστυνομικοί επέβαιναν σε όχημα που πέρασε μπροστά από την ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονταν επί την Πατησίων, ενώ είχαν εντολή να μην περάσει κανένα αστυνομικό όχημα από το σημείο.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη για πυροβολισμό στον αέρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο ένας εκ των τριών αστυνομικών που πυροβόλησε στον άερα και συνελήφθη αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς

Βίντεο που ανέβηκε στα social media δείχνει τη στιγμή της επίθεσης σε περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ. Όπως μπορείτε να δείτε, αρκετά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, που βγήκαν μέσα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έβαλαν φωτιά σε κάδους και προκάλεσαν επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, αρκετά ατόμα, που βγήκαν από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ, έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το πανεπιστήμιο με κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά.

Μάλιστα, δεν έμειναν μόνο σε αυτά τα επεισόδια. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, άρχισαν να κυνηγούν ένα περιπολικό που περνούσε εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα της Πατησίων με έναν από τον κουκουλοφόρο να διακρίνεται να πετά πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

Αρσάκειο: «Πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη» -Τα πρώτα λόγια της μητέρας για το bullying

ΔΥΠΑ: Στην Αλεξανδρούπολη, η 17η «Ημέρα Καριέρας», για περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας

Ρωσία: Στην Τουρκία αύριο ο Σεργκέι Λαβρόφ - Θα συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβουσογλου