ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: «Φοβήθηκα ότι θα με λιντσάρουν» - Οι εξηγήσεις του αστυνομικού για τους πυροβολισμούς

ΑΣΟΕΕ, πυροβολισμοί
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ο αστυνομικός υποστήριξε πως αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο έξω από την ΑΣΟΕΕ, φοβούμενος ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα

Εξηγήσεις για τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΣΟΕΕ, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι προσπάθησε να δώσει ο αστυνομικός. «Φοβήθηκα ότι θα με λιντσάρουν», είπε ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα τέσσερις φορές, βλέποντας κουκουλοφόρους να τον καταδιώκουν.

Μάλιστα, για την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. να μην περνά κανένα περιπολικό από την Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ λόγω των επεισοδίων, ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης είπε πως νόμιζε πως η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα του δρόμου έξω από την είσοδο της ΑΣΟΕΕ και όχι το αντίθετο.

«Φοβήθηκα ότι θα με λιντσάρουν», είπε ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Ο αστυνομικός υποστήριξε πως αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο, φοβούμενος ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. «Φοβήθηκα ότι θα με λιντσάρουν», επανέλαβε για τους πυροβολισμούς στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, είπε ότι προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, αλλά ήταν αδύνατο καθώς βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω τους. Πρόσθεσε πως και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό εγκατέλειψαν το όχημα. «Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν» φέρεται να είπαν, προτού φύγουν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που πυροβόλησε ο αστυνομικός έξω από την ΑΣΟΕΕ

Τέσσερις πυροβολισμοί ακούγονται σε βίντεο-ντοκουμέντο έξω από την ΑΣΟΕΕ. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, φαίνεται να περνά από το πλάνο ο αστυνομικός με το περιπολικό, καθώς κρατά το όπλο στο χέρι ενώ οδηγεί. Οι κουκουλοφόροι του πετούν πέτρες ενώ την ίδια στιγμή τον καταδιώκουν.

Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε, ο οποίος και συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Ο αστυνομικός είναι σύμφωνα με πληροφορίες πατέρας δύο παιδιών ΑμΕΑ.

Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας εις βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

ΕΔΕ για τους τρεις αστυνομικούς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις κινήσεις των αστυνομικών και το γεγονός ότι δεν υπάκουσαν στις εντολές του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ.