ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Νέα απάντηση σε δημοσιεύματα - «Επιχειρούν να μας σπιλώσουν»

Ερυθρός Σταυρός: Νέα απάντηση σε δημοσιεύματα - «Επιχειρούν να μας σπιλώσουν»
Eurokinissi

Είναι προφανές ότι αυτοί που εσχάτως, εμφορούμενοι από πολιτικό καιροσκοπισμό, μέσω υποβολιμαίων δημοσιευμάτων επιχειρούν να ρίξουν σκιές στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Ε.Ε.Σ.

Μετά από πολλά χρόνια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοικείται από μια δημοκρατικά εκλεγμένη και ανεξάρτητη διοίκηση, η οποία υπηρετεί αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες, και δεν ανέχεται συμπεριφορές που δεν συμβαδίζουν με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του Ερυθροσταυρικού Κινήματος.

Κάποιοι, (επιλέγοντας εσκεμμένα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο) επιχειρούν να ταυτίσουν πολιτικά την Διοίκηση και τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αγνοώντας ότι η ίδια Διοίκηση έχει συνεργαστεί άριστα με στελέχη όλων των πολιτικών παρατάξεων και Κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων μετά το 2015, έχοντας δεχθεί πλήθος ευχαριστηρίων επιστολών από σημαίνοντα στελέχη όλων των πολιτικών κομμάτων.

Είναι προφανές ότι αυτοί που εσχάτως, εμφορούμενοι από πολιτικό καιροσκοπισμό, μέσω υποβολιμαίων δημοσιευμάτων επιχειρούν να ρίξουν σκιές στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Ε.Ε.Σ., εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι την ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού. Δυστυχώς μάλιστα, υπάρχουν τεκμήρια περί του ότι οι σκοποί τους είναι εντελώς προσωπικοί και ευτελείς.

Αυτό προκύπτει και από την παντελή αδιαφορία τους για τα τεκταινόμενα στον Ε.Ε.Σ. τα προηγούμενα χρόνια. Την ώρα που η περιουσία του Ε.Ε.Σ. λεηλατείτο, την ώρα που δημιουργούταν υπέρογκα χρέη εκατομμυρίων στο ΚΙΕΝ, οι πολίτες δεν είχαν από αυτούς καμία πληροφόρηση. Κανένα ενδιαφέρον δεν είχαν επιδείξει ούτε και για την αποπομπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους κόλπους της Διεθνούς Κοινότητας και επομένως είναι φυσικό να αποσιωπήσουν και την επιτυχία επαναφοράς του Οργανισμού στο διεθνές στερέωμα που επιτεύχθηκε επί των ημερών της Διοίκησης μας και πιστώνεται σε αυτήν. Εκκωφαντική η σιωπή των γνωστών συντακτών όταν γίνονταν εκλογές με ολίγα και διαλεχτά μέλη. Κραυγαλέα επίσης και εκκωφαντική η σιωπή τους, την εποχή που οι Εργαζόμενοι του Ε.Ε.Σ. βρίσκονταν επί 18 μήνες απλήρωτοι και σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, κατάσταση που η σημερινή Διοίκηση και ο ίδιος προσωπικά μετά από αγώνες καταφέραμε να εξομαλύνουμε πλήρως.

Ηλίου φαεινότερη η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο σημερινό έργο και τις πολυποίκιλες δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έργο το οποίο επαινείται με τον πιο εμφατικό τρόπο από την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού με πλήθος συγχαρητήριων επιστολών και αναφορών για τις δράσεις και την λειτουργία του Ε.Ε.Σ., αλλά και αναγνωρίζεται από την Ελληνική κοινωνία κάνοντας όλους του Ερυθροσταυρίτες υπερήφανους για την έγκυρη, άμεση και διάφανη λειτουργία του Οργανισμού.

Η Σημερινή Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. είναι υποχρεωμένη να παραδώσει στην κρίση των πολιτών και όλης της Ερυθροσταυρικής κοινότητας κακόβουλα δημοσιεύματα που ανάγονται σε εμπάθεια και αποσκοπούν στην δυσφήμιση και σπίλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι βέβαιο ότι οι Εθελοντές, Εργαζόμενοι, τα μέλη του Ε.Ε.Σ. αλλά και οι απλοί πολίτες, που γνωρίζουν πλέον το Έργο μας, θα δώσουν την δική τους απάντηση.