ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Παπαγεωργίου: Απολογούνται από νωρίς το πρωί οι δύο συλληφθέντες

Μάριος Παπαγεωργίου: Απολογούνται από νωρίς το πρωί οι δύο συλληφθέντες
Eurokinissi

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν το πρωί του Σαββάτου οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της αρπαγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, οι αρχές ερευνούν το ρόλο του 53χρονου και του 54χρονου στη μεταφορά και την εξαφάνιση της σορού του.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία.

Μάριος Παπαγεωργίου: Τι συνέβη τον Αύγουστο του 2012

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και έκτοτε ξεκίνησε μια ατελείωτη «Οδύσσεια» για την οικογένεια και τους οικείους του. Πρόσωπο από το στενό φιλικό περιβάλλον της οικογένειας του 26χρονου οπτομέτρη προσποιήθηκε τον δήθεν διαπραγματευτή με τους απαγωγείς, ενώ αποδείχθηκε πως εκείνος ήταν ένας από τους «εγκέφαλους» της υπόθεσης. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ όταν συνέλαβε τον Πέτρο Μιχαλεάκο, ανέφερε πως πρόλαβε και δεύτερο, παρόμοιο, χτύπημα σε βάρος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης καθώς τα στοιχεία εναντίον του ήταν αδιάσειστα. Η σύζυγός του, Βούλα Σιούταλου, επίσης καταδικάστηκε όπως και άλλα τέσσερα άτομα. Δύο ακόμα άτομα που παραπέμφθηκαν σε δίκη κρίθηκαν αθώα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου, ωστόσο, συνέχισε τον αγώνα της για δικαίωση αλλά και για την ανεύρεση της σορού, ή έστω των οστών του παιδιού τους. Η υπόθεση άνοιξε ξανά στα τέλη του 2021 με άλλα οκτώ άτομα να παραπέμπονται σε δίκη ως κατηγορούμενοι. Οι έξι εξ αυτών είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ δύο εξ αυτών είναι γιοι του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας. Οι δύο νέες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτης (9/5), αναμένεται να δώσουν συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις