ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος: Σάλος με το βίντεο με τα ζωντανά ψάρια στο τηγάνι - Τι απαντάει το εστιατόριο

Κάρπαθος: Σάλος με το βίντεο με τα ζωντανά ψάρια στο τηγάνι - Τι απαντάει το εστιατόριο
GLOMEX

Σάλος έχει προκληθεί με τη γυναίκα που βουτάει ζωντανά ψάρια στο τηγάνι σε εστιατόριο της Καρπάθου. Άνθρωποι από το περιβάλλον της επιχείρησης απαντούν για το περιστατικό ενώ η υπάλληλος δήλωσε την παραίτησή της

Σάλο και καταιγισμό αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων συγκέντρωσε το βίντεο που ανάρτησε γυναίκα στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνει ζωντανά ψάρια να μπαίνουν μέσα στο τηγάνι εστιατορίου.

Στο βίντεο τα ψάρια φαίνονται να σπαρταράνε μέσα σε ένα δοχείο με αλεύρι, ώσπου ένας άντρας παίρνει με μία λαβίδα ένα από αυτά και το βάζει ζωντανό μέσα στο καυτό λάδι του τηγανιού.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της επιχείρησης πήραν θέση για το σοκαριστικό περιστατικό: «Είναι δύσκολο για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο επίκεντρο. Δεν είναι τρόπος που μαγειρεύονται τα ψάρια, δεν συνηθίζουμε να τα μαγειρεύουμε ζωντανά τα ψάρια. Δεν είμαστε κακοποιοί ζώων, ούτε σαδιστές. Δεν είμαστε κανίβαλοι. Το ψάρι είναι στην τροφική αλυσίδα. Το βίντεο είναι αίσχος και δεν είναι η πολιτική του μαγαζιού αυτή».

Το εστιατόριο δέχεται πολλά αρνητικά σχόλια και τηλεφωνήματα ενώ όπως μεταφέρουν άνθρωποι της επιχείρησης ο ιδιοκτήτης είναι σε κακή κατάσταση.

«Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι οικογενειάρχης, κοντεύει να τρελαθεί αλλά δεν ψάχνει να βρει φταίχτες, το φταίξιμο είναι της επιχείρησης. Αυτή τη στιγμή δέχεται έναν πόλεμο. Αποσυνδέσαμε το τηλέφωνο της επιχείρησης γιατί δεχόμασταν πάρα πολλά υβριστικά τηλεφωνήματα. Η google μας κατέβασε το site μόνη της. Δέκα οικογένειες ζούνε από αυτή την επιχείρηση».

Μιλώντας για το πώς χειρίζονται τις θαλασσινές τροφές εξήγησαν: «Το συγκεκριμένο είδος ψαριού έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, 20 ώρες. Δεν καθαρίζεται, ούτε απολεπίζεται. Κανονικά το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο. Ο χειρότερος θάνατος είναι ο πνιγμός. Τα αφήνεις να πεθάνουν μετά από 20 ώρες. Δεν λέω ότι ήταν σωστή η κίνηση αλλά είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, το ψάρι βασανίζεται και με τα δίχτυα του ψαρά και με το ψαροντούφεκο και στο ψυγείο και στην κατάψυξη. Ο αστακός, για παράδειγμα, ψήνεται ζωντανός μέσα στο ζεστό νερό».

Η γυναίκα που ανέβασε το βίντεο με δική της απόφαση δήλωσε την παραίτησή της.

«Το βίντεο το έχει ανεβάσει υπάλληλος. Η γυναίκα που το ανέβασε δεν το έκανε με δόλο και κακοπροαίρετα, ούτε φανταζόταν τι διαστάσεις θα πάρει. Η γυναίκα αυτή με δική της απόφαση και κακή ψυχολογία, δήλωσε την παραίτησή της. Ήταν λάθος της επιχείρησης, η επιχείρηση έπρεπε να ελέγξει το τι ανεβαίνει», ξεκαθαρίζει η ίδια πηγή στο MEGA.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα ποια κατηγορία θα αποδοθεί στους υπεύθυνους της επιχείρησης, όσο ο βασανισμός ζώων θεωρείται πια κακούργημα.