«ΧΤΕΝΙΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ DRONES - ΕΞΕΤΑΣΗ DNA ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Ίχνη πάλης σε έναν από τους 5 αλλοδαπούς - Τι εξετάζουν οι Αρχές για την εξαφάνιση της 27χρονης

Κως, 27χρονη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Πολωνής στην Κω. Απαγωγή καταγγέλλει η μητέρα της.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής στην Κω. Τα ίχνη της νεαρής κοπέλας έχουν χαθεί από τις 12 Ιουνίου, ενώ σήμερα έγιναν 5 προσαγωγές και μία σύλληψη υπόπτου για την υπόθεση.

Οι Αρχές στο νησί συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες και χτενίζουν την περιοχή για να βρουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στον εντοπισμό της κοπέλας. Παράλληλα, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Η 27χρονη Αναστάζια έφτασε στην Κω πριν από έναν μήνα και δούλευε στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου. Τα ίχνη της χάθηκαν στην περιοχή Μαρμάρι και ο 28χρονος επίσης Πολωνός σύντροφός της, που δουλεύει στο ίδιο ξενοδοχείο, δήλωσε την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με μάρτυρα που είδε τη νεαρή εκείνο το βράδυ, «η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε το κρασάκι της. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Στο δρόμο καθόταν στην περίφραξη επάνω».

Από την άλλη πλευρά, ο συλληφθείς με καταγωγή από το Μπαγκλαντές ισχυρίζεται στην ομολογία του πως συνευρέθηκαν ερωτικά στο σπίτι του με τη συναίνεσή της, ωστόσο μετά την άφησε σε εξωτερικό χώρο και έκτοτε δεν την ξαναείδε.

Η κοπέλα το μοιραίο βράδυ ήταν σε κατάσταση μέθης και είχε επικοινωνήσει με τον σύντροφό της για να πάει να την πάρει από το σημείο που ήταν. Ωστόσο, στη συνέχεια το κινητό της απενεργοποιήθηκε και το στίγμα του έδειχνε διαφορετική τοποθεσία.

Ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ που την είδε εκείνο το βράδυ είπε: «Πρώτη φορά είχε έρθει στο μαγαζί. Ήρθε ψώνισε από εδώ σηκώθηκε και έφυγε. Στο μαγαζί ήρθε μόνη της τώρα μετά τι έκανε, πως έφυγε, δεν ξέρω. Πάντως με κάποιον έφυγε.»

Η μητέρα της 27χρονης δηλώνει, πάντως, πεπεισμένη ότι πρόκειται για απαγωγή.

Εξέταση DNA στους πέντε αλλοδαπούς

Αμέσως μετά την δήλωση της εξαφάνισης της, η αστυνομία έφτασε γρήγορα στα ίχνη των ανδρών με τους οποίους συναντήθηκε στο μίνι μάρκετ. Ένας 32χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στις αρχές ο άντρας από το Μπαγκλαντές είχε ερωτική επαφή με τη γυναίκα, ενώ στη συνέχεια την άφησε στο σημείο όπου αυτή είχε δώσει ραντεβού με το σύντροφό της. Όμως από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε.

Το δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του ήταν ότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό το οποίο αγοράστηκε μετά την εξαφάνιση της 27χρονης. Έτσι, η αστυνομία τον συνέλαβε για αρπαγή.

Την ίδια ώρα, ίχνη πάλης εντόπισαν στο σώμα ενός εκ των πέντε αλλοδαπών οι αστυνομικοί. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να τους υποβάλουν σε τεστ DNA. Παράλληλα, κλιμάκιο αστυνομικών πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε η κοπέλα για να συλλέξουν και από εκεί δείγμα γενετικού υλικού.

«Χτενίζουν» την περιοχή με drones

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει βέβαια το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και γι’ αυτό τον λόγο αστυνομικοί και πυροσβέστες χτενίζουν την περιοχή ακόμη και με drones μήπως εντοπίσουν κάποιο ίχνος της εξαφανισμένης κοπέλας.

Οι έρευνες των αρχών με εκπαιδευμένους σκύλους, χρήση drones, αλλά και ομάδες πεζοπορίας επικεντρώνονται στην περιοχή Τιγκάκι, αλλά και στο Μαρμάρι.

«Υπάρχουν πολλά σενάρια, άλλα σενάρια λένε ότι την κοπέλα την δολοφόνησαν και την έριξαν σε πηγάδι, άλλα σενάρια λένε ότι ακόμα ζει η κοπέλα και την ψάχνουν», ανέφερε κάτοικος του χωριού της Κω.

Ο σύντροφος τη κοπέλας σε ανάρτησή του στα social media παρακαλεί όποιον είδε κάτι ή έχει κάμερα και μπορεί να κατέγραψε κάτι, να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Αναφέρεται επίσης σε ένα μηχανάκι στο οποίο μπορεί να επέβαινε η 27χρονη.

Οι τελευταίες κινήσεις της Αναστάζια

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου η Αναστάζια εντοπίζεται:

20:00: Σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι

20:30: Φτάνει η παρέα των πέντε ανδρών

21:00: Η 27χρονη αποχωρεί από το μίνι μάρκετ κι επιβιβάζεται σε μηχανάκι που οδηγεί ο 32χρονος

Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 04:16 στην περιοχή Τιγκάκι δίνει το τελευταίο στίγμα το τηλέφωνο της Αναστάζια.

«Απαγωγή» της 27χρονης καταγγέλλει η μητέρα της

Η οικογένειά της Αναστάζια παρακαλεί όποιον ξέρει κάτι να μιλήσει, ενώ η μητέρα της δηλώνει σίγουρη πως η κόρη της έχει απαχθεί. «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη», είπε η μητέρα της. Όπως σημειώνεται η κοπέλα είχε τακτική επαφή με την οικογένειά της στην Πολωνία. Το απόγευμα της Κυριακής πριν εξαφανιστεί, μάλιστα, είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τη μητέρα της.

Από τη Δευτέρα το κινητό της είναι απενεργοποιημένο και δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής. Σε αλερτ που έχουν εκδώσει τα πολωνικά μέσα αναφέρεται και ένα φρέσκο έγκαυμα που έχει στο χέρι της, ώστε να μπορέσει κάποιος να την αναγνωρίσει.

Missing Alert εκδόθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την 27χρονη Πολωνή Αναστάζια – Πατρίτσια Ρουμπίνσκα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Στις 12/06/2023, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Κω, η Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα, 27 ετών, υπήκοος της Πολωνίας. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα στις 15/06/2023 και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης, κατόπιν αιτήματος των οικείων της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο».

«Η Αναστάζια – Πατρίτσια Ρουμπίνσκα έχει ύψος 1,65 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε ροζ φόρεμα με λουλούδια, μπλε γυαλιά ηλίου και έφερε ασημένιο σακίδιο πλάτης», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Το τελευταίο τηλεφώνημα στον σύντροφό της

Σύμφωνα με την καταγγελία του, τη Δευτέρα 12-06-2023 περίπου στις 22:30 ο 28χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την σύντροφό του και του ανέφερε ότι βρισκόταν στο Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με την μηχανή του.

Στη συνέχεια του έστειλε την τοποθεσία της προκειμένου να πάει ο σύντροφός να την πάρει, όμως όταν εκείνος έφτασε, δεν την βρήκε στο σημείο που του υπέδειξε. Σε αλλεπάλληλες προσπάθειες που έκανε για να επικοινωνήσει μαζί της είδε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Στις 23:38 της ίδιας ημέρας, μέσω εφαρμογής εντόπισε το κινητό της τηλέφωνο στην περιοχή Τιγκάκι στην οδό Κωνσταντίνου Κιαπόκα, αλλά ήταν ήδη απενεργοποιημένο.

Η νεαρή κοπέλα δεν επικοινώνησε έκτοτε με τον σύντροφό της, ούτε εμφανίστηκε στην εργασία της όπως όφειλε να εμφανιστεί στις 08:00 της 13ης Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις