ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Επικοινωνία Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν

Ναυάγιο στην Πύλο: Επικοινωνία Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Σήμερα (20/06), ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν, Σαμπάζ Σαρίφ, με θέμα το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για τους Πακιστανούς που «έχασαν» τη ζωή τους και εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό περιστατικό, τόνισε ότι συμμερίζεται το πένθος του πακιστανικού λαού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Χθες (19/06), η Άγκυρα είχε «ανεβάσει» εκ νέου τους τόνους. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, με αιτία το ναυάγιο της Πύλου, κατηγόρησε την Ελλάδα για «δολοφονία ανθρώπων». «Πρόσφατα, ένα σκάφος με 600 μετανάστες βυθίστηκε, ενώ, η ελληνική Ακτοφυλακή προσπαθούσε να το απωθήσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές ή στα ιταλικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με άλλες. Θα πρέπει να συγκροτηθεί μία διεθνής επιτροπή έρευνας για αυτό το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι», ισχυρίσθηκε.

Στη συνέχεια, προχώρησε στον απρεπή ισχυρισμό ότι «οι Έλληνες τρυπούν βάρκες και άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της FRONTEX. Μάλιστα, ο Τσελίκ ζήτησε οι ενέργειες της ελληνικής Ακτοφυλακής να «εξετασθούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων. Η ελληνική Ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών, μπροστά στα μάτια μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις