ΕΛΛΑΔΑ

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν οι εννέα συλληφθέντες για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν οι εννέα συλληφθέντες για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους είχαν ζητήσει χθες και έλαβαν  24ωρη προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας, προκειμένου να απολογηθούν, οδηγήθηκαν εκ νέου σήμερα, στις 10:00, οι εννέα συλληφθέντες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοικτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για εννέα άτομα αιγυπτιακής εθνικότητας, ηλικίας 20, 21, 22, 26, 26, 29, 32, 36 και 40 ετών, πλήρωμα του πλοίου, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των μεταναστών.

Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκθεση ζωής σε κίνδυνο, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων ζήτησαν και έλαβαν από την ανακρίτρια 24ωρη προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η οποία έχει σχηματισθεί μετά και τις συμπληρωματικές καταθέσεις που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ