ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος: Εντοπίστηκε μία ακόμη σορός από το ναυάγιο - Στους 81 οι νεκροί

Πύλος: Εντοπίστηκε μία ακόμη σορός από το ναυάγιο - Στους 81 οι νεκροί

Ένας ακόμα νεκρός προστίθεται στη λίστων των ναυαγών της Πύλου

Το Λιμενικό σώμα, σήμερα, 19 Ιουνίου 2023, μετά από πέντε και πλέον 24ωρα ερευνών κατάφερε να εντοπίσει κατά τις μεσημεριανές ώρες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου δυο σορούς ανδρών.

Αργότερα, το απόγευμα της ίδιας μέρας ανακοίνωσε πως εντόπισε και μία ακόμα σορό, με τον αριθμό να ανέρχεται έτσι στους 81 νεκρούς.

Η σορός ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια, νοτιοδυτικά της Πύλου. Το σημείο είναι αρκετά κοντινό στο σημείο όπου συνέβη το πολύνεκρο ναυάγιο. Η σορός, αφού ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

«Πέθαναν πριν βουλιάξουν» λένε συγγενείς

Χαρακτηριστικό είναι και ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο εμφανίζονται οι μετανάστες λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοιάριο.

Είναι στοιβαγμένοι σε ένα χώρο στην Αίγυπτο, κάποιοι από τους ναυαγούς τραβούν βίντεο θέλοντας να δείξουν στις οικογένειές τους ότι είναι καλά.

Το βίντεο φτάνει στα χέρια του Αμίν που ταξίδεψε από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσει τον ξάδελφό του.

Ο Αμίν δείχνει το βίντεο και περιγράφει τα άτομα που βλέπει σε αυτό - από τα οποία τα περισσότερα του είναι γνώριμα.

«Τους πήγαν στη Λιβύη, τους κράτησαν εκεί για ένα μήνα, ήταν πεινασμένοι δεν τους έδιναν φαγητό στη Λιβύη. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές», αναφέρει ο Αμίν.

«Υποτίθεται ότι θα τους έδιναν μία μεγαλύτερη βάρκα, ότι θα ήταν λιγότεροι άνθρωποι σε μία ασφαλέστερη βάρκα. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο κατέληξαν σε μία ψαρόβαρκα», πρόσθεσε ο συγγενής των ναυαγών, υπογραμμίζοντας, δε, πως «είχαν να φάνε εφτά ημέρες και στο σκάφος υπήρχε λιγοστό νερό. Για αυτό το νερό οι άνθρωποι άρχισαν να τσακώνονται .

Οι συνθήκες αυτές, βέβαια, όπως αναφέρει και ο Αμίν, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ανθρώπων πριν ακόμα βουλιάξει το πλοίο.

Σχετικές ειδήσεις