ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος - Νέες μαρτυρίες για το ναυάγιο: «Δεν μας βοήθησε κανείς, όταν το σκάφος βυθίστηκε»

Πύλος - Νέες μαρτυρίες για το ναυάγιο: «Δεν μας βοήθησε κανείς, όταν το σκάφος βυθίστηκε»
EUROKINISSI.

Διασωθέντες μετέφεραν τις συνθήκες μέσα στο δουλεμπορικό σκάφος, τις κρίσιμες ώρες πριν βουλιάξει το πλοίο.

Νέες μαρτυρίες έφερε σήμερα στο «φως» το OPEN, αναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Συγκεκριμένα, οι διασωθέντες προχώρησαν σε συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες μέσα στο δουλεμπορικό σκάφος, κάνοντας λόγο για «την απόλυτη ταπείνωση, με ανθρώπους στιβαγμένους, ο ένας πάνω στον άλλον». Άλλες μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι στα αμπάρια του συγκεκριμένου αλιευτικού βρίσκονταν αρκετά γυναικόπαιδα.

Μάλιστα, υπεύθυνοι της δομής είπαν ότι μεταξύ των 71 ατόμων που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και διαμένουν προσωρινά, δεν υπάρχει καμία γυναίκα. Επίσης, σε ερώτηση για πιθανή βοήθεια την ώρα του ναυαγίου, κάποιοι απάντησαν ότι υπήρξε (το ελληνικό Λιμενικό πέταξε ένα σκοινί) και άλλοι λένε ότι εκείνες τις κρίσιμες ώρες, δεν υπήρξε καμία απολύτως βοήθεια.

Οι γυναίκες και τα παιδιά βρίσκονταν κλειδωμένοι στα αμπάρια, την ώρα που το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση και να μπάζει νερά. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τι τελικά συνέβη και αν υπήρχε βοήθεια στους επιβαίνοντες του μοιραίου αλιευτικού.

«Μας είπαν ότι πιο πολλά άτομα ήταν κλειδωμένα κάτω – Υπήρχαν πολλά μικρά, ανήλικα παιδιά και γυναίκες στα αμπάρια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας. μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις