ΕΛΛΑΔΑ

Υποβρύχιο Titan: «Καταστροφική έκρηξη» στο υποβρύχιο λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Υποβρύχιο Titan: «Καταστροφική έκρηξη» στο υποβρύχιο λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Με το χειρότερο σενάριο έληξαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Titan – Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το υποβρύχιο σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού

Τραγικός ήταν ο επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό του Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι στα συντρίμμια που βρέθηκαν νωρίτερα ανήκουν στο υποβρύχιο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της αμερικανικής ακτοφυλακής τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους εντοπίστηκαν στον βυθό του Ατλαντικού και σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού.

«Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες», δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ της αμερικανικής ακτοφυλακής, ο οποίος ηγείται των ερευνών για το Titan.

Συνεχίζοντας ο υποναύαρχος ότι η ακτοφυλακή θέλει να «εκφράσει τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων» ενώ τόνισε ότι τα υποβρύχια ρομπότ θα παραμείνουν στο σημείο για τη συλλογή πληροφοριών.

Οι ανακοινώσεις για το υποβρύχιο Titan:

Οι συσκευές ακρόασης δεν κατέγραψαν κανένα σημάδι καταστροφικής έκρηξης κατά τη διάρκεια της έρευνας, λέει η ακτοφυλακή.

Οι συσκευές ακρόασης που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για το υποβρύχιο Titan δεν κατέγραψαν κανένα σημάδι καταστροφικής έκρηξης, η οποία πιστεύεται ότι σκότωσε τους επιβάτες του υποβρυχίου, δήλωσε ο αντιναύαρχος John Mauger σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Ένας δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον Mauger εάν υπήρχε κάποια πρόταση ότι μια διαφορά στον χρόνο ή την ταχύτητα της προσπάθειας διάσωσης θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα τη σωτηρία των επιβαινόντων.

«Το πεδίο των συντριμμιών συνάδει με μια καταστροφική έκρηξη του σκάφους», είπε ο Μάουγκερ.

«Όσο διώκαμε την έρευνα, είχαμε συσκευές ακρόασης στο νερό και δεν ακούσαμε κανένα σημάδι καταστροφικής αποτυχίας από αυτές», συνέχισε.

«Θα συνεχίσουμε να τεκμηριώνουμε τις πληροφορίες εκεί και να κατανοούμε με βάση όλες τις πληροφορίες που έχουμε, το χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε ο Μάουγκερ.

Ο ειδικός στις καταδύσεις, Ντέιβιντ Μερνς είπε ότι βρέθηκε το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω κάλυμμα του υποβρυχίου. Ο Ντέιβιντ Μερνς που είναι φίλος με δύο από τους επιβαίνοντες στο υποβρύχιο είπε ότι ενημερώθηκε για την εξέλιξη με ένα μήνυμα από τον πρόεδρο του Explorers Club. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, έχει σχέσεις με τους ανθρώπους στον τομέα των καταδύσεων και των διασώσεων.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε φαίνεται ότι έγινε πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο που φοβούνταν οι ειδικοί. Σύμφωνα με το BBC, το σενάριο αυτό ανέφερε ότι το υποβρύχιο αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και εξερράγη εξαιτίας της υψηλής πίεσης που αναπτύσσεται σε τόσο μεγάλα βάθη.

Νεκροί οι πέντε επιβαίνοντες

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan που αναζητείτο στον Ατλαντικό είναι νεκροί, ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε η ιδιοκτήτρια εταιρία OceanGate.

Η εταιρία, το βαθυσκάφος της οποίας χάθηκε κατά τη διάρκεια τουριστικής αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού, αναφέρει ότι το πλήρωμα που επέβαινε σε αυτό «δυστυχώς χάθηκε», μετέδωσε το CNN.

«Θρηνούμε τις ανθρώπινες απώλειες», μετέδωσε το CNN επικαλούμενο δήλωση της εταιρίας OceanGate.

Λίγο νωρίτερα, το CNN μετέδωσε ότι ένα σημείο με συντρίμμια που βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό εκτιμάται ότι προέρχεται από την εξωτερική πλευρά του υποβρυχίου Τιτάν, επικαλούμενο πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Δεν προσέκρουσε στο ναυάγιο του Τιτανικού – Αναζητούν τα αίτια

Υποβρύχιο Titan: Δεν προσέκρουσε στο ναυάγιο του Τιτανικού – Αναζητούν τα αίτια

Υποβρύχιο Titan: Νεκρά και τα πέντε μέλη του πληρώματος - Τραγικός επίλογος στον Ατλαντικό

Υποβρύχιο Titan: «Βρίσκεται στο μέρος που αγαπούσε περισσότερο» λέει η κόρη του Γάλλου που αγνοείται