ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Νεκρά και τα πέντε μέλη του πληρώματος - Τραγικός επίλογος στον Ατλαντικό

Υποβρύχιο Titan: Νεκρά και τα πέντε μέλη του πληρώματος - Τραγικός επίλογος στον Ατλαντικό

Υποβρύχιο Titan: Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για το βαθυσκάφος καθώς όπως μετέδωσε το CNN το πλήρωμα έχει χαθεί οριστικά. Τι είπε ο ιδιοκτήτης του μοιραίου υποβρυχίου.

Ο τραγικός επίλογος από την εξαφάνιση του υποβρύχιου Titan γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης (22/6). Λίγη ώρα πριν η ακτοφυλακή των ΗΠΑ προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, μετά την ανεύρεση τμημάτων του βαθυσκάφους, η ιδιοκτήτρια εταιρεία με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο των πέντε μελών του πληρώματος του υποβρυχίου.

«Πιστεύουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί. Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Oceangate.

Οι ανακοινώσεις της ακτοφυλακής των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ προχώρησε σε ανακοινώσεις μετά την ανεύρεση τμημάτων του υποβρυχίου Titan νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, η ακτοφυλακή από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν τα συντρίμμια ενημέρωσε τις οικογένειες των θυμάτων. «Έχουμε ενημερώσει αρμοδίως τόσο τις Γαλλικές όσο και τις Βρετανικές αρχές τους πολίτες των χωρών τους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, έχουν βρεθεί και συλλεχθεί πέντε κομμάτια του σκάφους μέχρι τώρα αλλά οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να συλλεχθούν όλα τα συντρίμμια και οι σοροί των πέντε μελών του πληρώματος.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, ωστόσο, ενημέρωσε πως το έργο της ανεύρεσης και περισυλλογής των σορών θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το βέβαιο είναι πως το υποβρύχιο έχει διαλυθεί, ενώ τα συντρίμμια που βρέθηκαν νωρίτερα ελέγχονται ενδελεχώς από τους αρμόδιους.

Οι ανακοινώσεις για το υποβρύχιο Titan

Υποβρύχιο Titan: Δεν προσέκρουσε στο ναυάγιο του Τιτανικού – Αναζητούν τα αίτια

«Το σκάφος φαίνεται πως δεν έχει προσκρούσει στον Τιτανικό δεδομένου πως στο σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια δεν υπάρχουν συντρίμμια του ναυαγίου. Το σκάφος έχει βρεθεί στα 600 πόδια - περίπου 183 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της ακτοφυλακής των ΗΠΑ για το υποβρύχιο.

Θα χρειαστεί χρόνος για να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γεγονότων στην «απίστευτα περίπλοκη» υπόθεση της καταστροφικής αποτυχίας του υποβρυχίου Τιτάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Τζον Μάουγκερ. Οι αξιωματούχοι ταξινομούν ένα «απίστευτα πολύπλοκο περιβάλλον λειτουργίας στον πυθμένα της θάλασσας, πάνω από 2 μίλια κάτω από την επιφάνεια», είπε ο Μάουγκερ στη συνέντευξη Τύπου στη Βοστώνη.

Επίσης, πρόσθεσε ότι τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που ερευνούν το πάτωμα είναι «πολύ ικανά» και θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες. Ο Μάουγκερ εξήγησε ότι η Ακτοφυλακή θα έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πήγε στραβά με το υποβρύχιο και την αξιολόγησή τους για την απόκριση έκτακτης ανάγκης, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σχετικές ειδήσεις