ΕΛΛΑΔΑ

Καβούρι: Μαρτυρία για τον θάνατο 6χρονου σε παραλία – «Μην αφήνετε μόνα τα παιδιά στη θάλασσα…»

Καβούρι: Μαρτυρία για τον θάνατο 6χρονου σε παραλία – «Μην αφήνετε μόνα τα παιδιά στη θάλασσα…»
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Καβούρι: Συγκλονίζουν τα λόγια αυτόπτη μάρτυρα της τραγωδίας που συντελέστηκε στην παραλία, όπου ένα 6χρονο παιδί ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις από τη θάλασσα και διαπιστώθηκε λίγα λεπτά αργότερα ο θάνατός του.

Το παιδικό παιχνίδι μετατράπηκε σε τραγωδία στην παραλία Μεγάλο Καβούρι, το απόγευμα του Σαββάτου (15/7). Ένας ναυαγοσώστης ήταν αυτός που ανέσυρε από τη θάλασσα το 6χρονο αγόρι, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών που έφτασαν γρήγορα στο σημείο, το παιδί διακομίστηκε στο «Ασκληπιείο» της Βούλας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, μίλησε στον Alpha και αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην παραλία. «Οι πρώτες κινήσεις του ναυαγοσώστη ήταν να διαπιστώσει να έχει αισθήσεις το παιδί. Το παιδί δεν είχε αισθήσεις, αμέσως ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ. Μετά από τρεις προσπάθειες, τοποθετείται ο απινιδωτής σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ο απινιδωτής έδειξε ασυστολία καρδιάς και συνέχισε να κάνει ΚΑΡΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Οι γονείς είχαν αναστατωθεί, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Οι άλλοι λουόμενοι έδειξαν ψυχραιμία και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους γονείς για να μπορέσει ο ναυαγοσώστης να κάνει τη δουλειά του», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι μάρτυρες της τραγωδίας, ανέφεραν πως τα νερά στο σημείο ήταν αρκετά ρηχά. Αυτό, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Κουσουμβρής, επίσης ναυαγοσώστης, δεν σημαίνει τίποτα ειδικά όταν μιλάμε για μικρά παιδιά. Όπως εξήγησε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα αφήνουν οι γονείς μόνα τους ή χωρίς προσοχή στη θάλασσα, όσο ρηχά και αν είναι τα νερά.

Οι συγκινητικές προσπάθειες των διασωστών

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν και από το στιγμή που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, με την κλήση στο 166 να καταγράφεται στις 18:01, για το περιστατικό στην περιοχή «τρύπια βάρκα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα σε οκτώ λεπτά από την κλήση, στην παραλία έφτασε τόσο ασθενοφόρο όσο και μία μονάδα του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες αποφάσισαν άμεση διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο», στη Βούλα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διακομιδής που διήρκησε 16 λεπτά, έκαναν ΚΑΡΠΑ στο παιδί για να μπορέσουν να το επαναφέρουν.

Οι αγωνιώδης και τεράστιες προσπάθειες που έκαναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, δυστυχώς, δεν είχαν αποτέλεσμα. Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε και ο θάνατός του.

Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας ενώ έχουν συλληφθεί και οι δύο γονείς για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Παράλληλα, έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του 6χρονου, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.