ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: «Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς», λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Φωτιά στο Λουτράκι: «Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς», λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr
INTIME

Σε εξέλιξη είναι το απόγευμα της Δευτέρας τεράστια πυρκαγιά στο Λουτράκι - Τι λέει στο Newsbomb.gr, o δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης

Σε συναγερμό βρίσκεται η περιοχή του Λουτρακίου από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης το μέτωπο της φωτιά είναι ανεξέλεγκτο. «Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όμως οι ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς και εκκένωση ενός οίκου ευγηρίας», αναφέρει ο δήμαρχος. Λίγο αργότερα, ο ίδιος έκανε λόγο για διάσωση 1.200 παιδιών από τις κατασκηνώσεις, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Κόρινθο

Το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Κλειστή και η παλιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου

Κλειστή είναι και η παλιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουτράκι.

Πιο συγκεκριμένα, η παλιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου έχει κλείσει από τον κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Eπιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Εκκενώσεις

Όπως έγινε γνωστό στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λουτράκι και έχει πάρει διαστάσεις.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου από τον κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λουτράκι παρουσίασε αναζωπύρωση, ενώ, καίγονται τα πρώτα σπίτια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει και η ΕΡΤ.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά η αθλητική κατασκήνωση Sport Camp λόγω της φωτιάς που «ξέσπασε» νωρίτερα σήμερα (17/07) σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κλειστό γήπεδο της πόλης «Γαλανόπουλος», σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις