ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: «Γινόταν το απόλυτο χάος, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί»

Φωτιά στη Ρόδο: «Γινόταν το απόλυτο χάος, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί»
twitter

«Γινόταν το απόλυτο χάος», τονίζει εθελόντρια που βρίσκεται στη Ρόδο και συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη για 6η διαδοχική ημέρα, με τέσσερα μέτωπα στο νησί να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την ένταση του «πύρινου μετώπου».

Παράλληλα, φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου, απεικονίζουν εκατοντάδες τουρίστες που βρέθηκαν στους δρόμους, προκειμένου να σωθούν από τις φλόγες που πλησίαζαν απειλητικά τα καταλύματα όπου διέμεναν, με το Λιμενικό να προχωρά στη διάσωση τουλάχιστον 1.500 ατόμων.

Η εθελόντρια Κωνσταντίνα Παπαβασιλείου, η οποία βρίσκεται στο νησί, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν οι κάτοικοι της Ρόδου, αναφέροντας ότι όλο το βράδυ, συμμετείχαν στη μάχη με τις φλόγες, μιλώντας στο MEGA.

«Γινόταν το απόλυτο χάος. Από τη μία, τα πάντα φλέγονταν. Από την άλλη, ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει. Η φωτιά ερχόταν, άλλαζε κατευθύνσεις, οπότε κάποια στιγμή ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, γιατί δεν ήξερε τι πρόκειται να συμβεί», σημείωσε αρχικά.

«Στην τελευταία επιχείρηση που κάναμε τα ξημερώματα, βρήκαμε μία οικογένεια Γερμανών με δύο μικρά παιδιά, που είχαν πελαγώσει και δεν ήξεραν πού να πάνε. Τους πήραμε μαζί και τους φέραμε εδώ, για να ηρεμήσουν τα παιδιά. Ήταν η δεύτερη μέρα τους, στο νησί», επεσήμανε.

Σχετικές ειδήσεις