ΦΟΒΟΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΡΟΔΟ

LIVE

Liveblog: Εφιάλτης στη Μαγνησία -Οι φλόγες μπήκαν σε στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο, εκρήγνυνται βλήματα

Φωτιά, Μαγνησία

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα στην πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Μαγνησία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στις 16:45, η κατάσταση με τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο γίνεται δραματική, καθώς οι φλόγες μπήκαν, σε αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας με βλήματα. Από το σημείο ακούγονται ακόμα εκρήξεις.

Το ASTRA TV βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά στις Μικροθήβες μπήκε στο στρατόπεδο των πυρομαχικών και υπάρχουν εκρήξεις. Οι φλόγες πέρασαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Η τελευταία έκκληση των Αρχών ήταν να απομακρυνθούν όλοι σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την αποθήκη, καθώς αναμένονται κι άλλες ισχυρότερες εκρήξεις.

Οι κάτοικοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι, ενώ οι εκρήξεις ακούγονται μέχρι τον Βόλο.

Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει του ελέγχου, με τον κόσμο να φεύγει άρον – άρον από Μικροθήβες και Ν. Αγχίαλο, ακόμα και δια θαλάσσης, ενώ οι αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα καλώντας του πολίτες να φύγουν από την περιοχή.

Από τις εκρήξεις, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου. Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 133 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σχετικές ειδήσεις