ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Βρετανός τουρίστας οδηγούσε 8 ώρες για να σώσει οικογένειες - Οι ηρωικές προσπάθειες

Φωτιά στη Ρόδο: Βρετανός τουρίστας οδηγούσε 8 ώρες για να σώσει οικογένειες - Οι ηρωικές προσπάθειες

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Ο εργαζόμενος στις μεταφορές μετέφερε με αυταπάρνηση ανθρώπους σε ασφαλή σημεία

Ένας Βρετανός τουρίστας περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βίωσε στη Ρόδο, οι οποίες όπως λέει έμοιαζαν με «το τέλος του κόσμου».

Ο Τζόναθαν Λιούις, από το Άτλμπορο του Νόρφολκ, πέρασε οκτώ ώρες οδηγώντας στη Ρόδο για να σώσει εγκλωβισμένες οικογένειες σε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Ο Βρετανός βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στο ελληνικό νησί όταν ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά. Ο εργαζόμενος στις μεταφορές άνδρας μετέφερε με θάρρος δεκάδες ανθρώπους σε ασφαλή σημεία το Σάββατο, αφού αποφάσισε να αναλάβει δράση όταν άρχισε πλησιάζει η φωτιά στο θέρετρο που διέμενε πίσω από ένα βουνό.

«Οι άνθρωποι έλεγαν ότι ήταν μόνο λίγο καπνός και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε αλλά εγώ γρήγορα κατάλαβα ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά», είπε ο Λιούις στην Daily Mail. Ο Λιούις οδήγησε στα βουνά προς τη Λάρδο, ένα χωριό στα νοτιοανατολικά του νησιού.

«Οι άνθρωποι απλώς στέκονταν στη μέση του δρόμου, χωρίς να έχουν ιδέα τι συνέβαινε. Ήταν σαν σκηνές από την αποκάλυψη», πρόσθεσε.

Ο ήρωας - όπως τον χαρακτηρίζουν τα βρετανικά μέσα πέρασε μέσα από τις φλόγες και έσωσε οικογένειες που διέφυγαν από ξενοδοχεία και μπανγκαλόου που είχαν πιάσει φωτιά ή είχαν πνιγεί στον καπνό.

Ο Βρετανός δημοσίευσε και βίντεο γράφοντας στη λεζάντα: «Πέρασα την ημέρα μου σώζοντας οικογένειες από τις πυρκαγιές. Δεν μου αρέσει η ηλιοθεραπεία, έτσι έκανα κάτι χρήσιμο. Τελικά έφτασε ο στρατός και πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν».

Σχετικές ειδήσεις