ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Αγχίαλος: Σήμερα το πόρισμα για τις εκρήξεις στο στρατόπεδο - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Νέα Αγχίαλος: Σήμερα το πόρισμα για τις εκρήξεις στο στρατόπεδο - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Νέα Αγχίαλο: Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αναχώματα γύρω από το στρατόπεδο ανέκοψαν το ωστικό κύμα - Νέα συγκλονιστικά  βίντεο από τις ισχυρές εκρήξεις

Τις πληγές της μετρά ακόμη η Νέα Αγχίαλος μετά τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης με τους κατοίκους να βρίσκουν ακόμη θραύσματα στις αυλές των σπιτιών και των επιχειρήσεων τους.

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργείται για την υπόθεση αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της ημέρας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη εξαιτίας της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στη Μαγνησία και οδήγησε σε δραματική εκκένωση της περιοχής λειτούργησαν κανονικά.

Τι δείχνει το πόρισμα για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνες φέρονται να καταγράφουν ότι τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά.

Αν αυτά δε λειτουργούσαν, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο πόρισμα υπάρχει επίσης και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική πιθανόν, αν είχε δράσει κατά διαφορετικό τρόπο, να μπορούσε να αποτρέψει το πυρινο μέτωπο να φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρχηγού ΓΕΑ, έχει ήδη απαλλαχθεί των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, καθώς τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως υπάρχουν διοικητικές ευθύνες σε θέματα πυρασφάλειας

Προβληματισμό προκαλεί ειδικότερα το ερώτημα γιατί τα πυρομαχικά, που ήταν πρόχειρα αποθηκευμένα σε εγκαταστάσεις με μεταλλικό περίβλημα και εν τέλει εξερράγησαν, δεν είχαν απομακρυνθεί ή ενταφιαστεί, εφόσον δεν χωρούσαν στις υπόγειες αποθήκες, παρότι πυρκαγιές μαινόταν για δύο ημέρες στην περιοχή.

Κυβερνητικές πηγές πάντως σχολίαζαν με νόημα ότι δεν πρέπει να διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα για τα αίτια της έκρηξης…

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Νέα συγκλονιστικά βίντεο από τις ισχυρότατες εκρήξεις

Στο μεταξύ λίγες ημέρες έπειτα από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε, τα δύο νέα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν δέος και τρόμο.

Στο ένα βίντεο από το εσωτερικό συνεργείου αυτοκινήτων καταγράφεται η στιγμή που τα τζάμια των οχημάτων γίνονται θρύψαλα εξαιτίας του ωστικού κύματος της έκρηξης.

Το άλλο νέο βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στη δημοσιότητα τράβηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του κάτοικος της Νέας Αγχιάλου, καθώς οι συνεχείς εκρήξεις μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο πολέμου.

«Είμαστε τυχεροί που τα θραύσματα πήγαν στην περιοχή των Μικροθηβών και του Οινοποιείου. Αν ερχόταν στην πλευρά του χωριού θα ζούσαμε μία εμπόλεμη κατάσταση», είπε στον ALPHA κάτοικος της Νέας Αγχιάλου.

Διαβάστε επίσης:

Πανσέληνος Αυγούστου 2023: Σήμερα το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου

Κέρκυρα: Οδηγός ταξί έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό

Τι είναι το ανάθεμα ή κατάρα: Πότε πιάνει - Τι έλεγαν οι γέροντες

Σχετικές ειδήσεις