ΕΛΛΑΔΑ

Οδυσσέας Σταμούλης: Ο γιος του βρέθηκε νεκρός 50 μέτρα από τη στεριά

Οδυσσέας Σταμούλης

Η σορός του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Σάμο για νεκροψία - νεκροτομή ενώ την ίδια στιγμή που οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για τον θάνατο του συγκλονίζουν. 

Νεκρός 50 μέτρα από τη στεριά βρέθηκε ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη, που πνίγηκε σε παραλία στους Φούρνους Ικαρίας.

Η σορός του 11χρονου μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Σάμο για νεκροψία - νεκροτομή ενώ την ίδια στιγμή που οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για τον θάνατό του συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη φαίνεται ότι στις 14:30 της Πέμπτης, 10 Αυγούστου, μπήκε στη θάλασσα και ενδέχεται να μπλέχθηκε στο σκοινί σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όταν ο 11χρονος δεν επέστρεφε έπειτα από ώρες στο σπίτι, η μητέρα του ανησύχησε και άρχισε να τον ψάχνει. Αρχικά πήγε στο λιμεναρχείο, είπε ότι δεν ξέρει αν το παιδί έκανε μπάνιο ή αν έχει πάει μαζί με τους φίλους του για ποδόσφαιρο και το αναζητούσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός, δύο σκάφη του Λιμενικού έφυγαν από τη Σάμο και πήγαν στους Φούρνους Κορσεών, όπου έγινε έρευνα για να εντοπιστεί ο 11χρονος.

Τα στελέχη του λιμεναρχείου εντόπισαν την σορό του άτυχου 11χρόνου στο νερό, την οποία ανέσυραν, ενώ στην συνέχεια την μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη βρέθηκε νεκρός 50 μέτρα από τη στεριά

Ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Καρύδης, εντοπίστηκε νεκρός σε σημαδούρα, 50 μέτρα από τη στεριά.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 11χρονος έχασε τις αισθήσεις του, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και βρέθηκε στη σημαδούρα ή αν μπλέχτηκε σε δίχτυα και εγκλωβίστηκε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Η ιατροδικαστική εξέταση, που αναμένεται να διενεργηθεί στη Σάμο, θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού.

«Το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, δυστυχώς τον Χρήστο μας τον βρήκαμε πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, το πήρε ο αέρας, καθώς είχε θαλασσοταραχή. Η σημαδούρα ήταν 50 μέτρα από τη στεριά, αν κινδύνευε θα μπορούσε να φωνάξει. Δυστυχώς, κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι» είπε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον Alpha, ο κ. Καρύδης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον θάνατο του 11χρονου

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε και το Λιμενικό Σώμα, ενημερώνοντας ότι προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων, του Λιμεναρχείου Σάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία Πλάκα και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία Πλάκα. Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου».