ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατσουρής: DNA και βίντεο θα «μιλήσουν» για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μιχάλης Κατσουρής: DNA και βίντεο θα «μιλήσουν» για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια
Eurokinissi.gr

Όσοι έχουν απολογηθεί αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή

Νέος κύκλος καταθέσεων ξεκινάει σήμερα προκειμένου να «σπάσουν» οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Ήδη το βράδυ της Παρασκευής τον δρόμο για τη φυλακή πήραν 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της θανάσιμης μαχαιριάς στον 29χρονο.

Όπως έγινε γνωστό όσοι έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής, αρνούνται τις κατηγόριες ενώ ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη.

Η αστυνομία εστιάζει σε πέντε πρόσωπα από τα συνολικά 105 που έχουν συλληφθεί στα αιματηρά επεισόδια της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ σε κινητά και φωτογραφίες-ντοκουμέντα αναζητούν τα στοιχεία που αναμένεται να υποδείξουν ποιος από τους κατηγορούμενους μαχαίρωσε θανάσιμα τον Μιχάλη Κατσουρή στο δεξί του χέρι, που οδήγησε σε ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα ο 29χρονος να χάσει τη ζωή του.

Σε οπτικό υλικό, το οποίο έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. και ήδη εξετάζει, αποτυπώνει τις τελευταίες ώρες του 29χρονου. Πρόκειται για ένα σοκαριστικό στιγμιότυπο, το οποίο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας περιπτέρου, μπροστά από το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης Κατσουρής.

Η φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί στις 23:08 απεικονίζει τον 29χρονο να κινείται μετά βίας, τραυματισμένος, με το κράνος του στα χέρια, ενώ ένα άτομο που είναι μαζί του προσπαθεί να τον κρατήσει όρθιο. Ο νεαρός δεν αντέχει και καταρρέει, καθώς έχει χάσει ήδη πολύ αίμα.

Σε φωτογραφία έχει καταγραφεί και η επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν, έξω από την «OPAP Arena».

Μέσα από συγκεκριμένο οπτικό υλικό, σε συνδυασμό με τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων και γενετικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί, οι Αρχές ελπίζουν να οδηγηθούν στο πρόσωπο που μαχαίρωσε τον αδικοχαμένο Μιχάλη.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινάει και η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες, καθώς λήγει η 48ωρη προθεσμία που είχαν από την έκδοση της διάταξης για τη λήψη του, για να ζητήσουν αν το επιθυμούν, την παρουσία στη διαδικασία τεχνικού συμβούλου.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA των κατηγορούμενων με το DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του, καθώς και γενετικό υλικό από την περιοχή και κηλίδες αίματος στα όπλα.

Ποιοι είναι οι βασικοί ύποπτοι

Πέντε από τους συλληφθέντες θεωρούνται από τις Αρχές βασικοί ύποπτοι για τη φονική μαχαιριά στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν Αλβανό και έναν Κροάτη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν με αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν ως ύποπτοι για την δολοφονία. Οι δύο από τους τρεις Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας, με βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος βασικός ύποπτος, είναι Έλληνας, 27χρονος και παλιός γνώριμος της αστυνομίας, έχει συλληφθεί τέσσερις φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό γυναίκα, που οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη η οποία αναβλήθηκε πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε στόχος απο περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, χωρίς διακριτικά. Οι δράστες έσαπσαν τζαμαρίες και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για αντίποινα οργανωμένων οπαδών άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος, Έλληνας και αυτός, 27 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος ύποπτος Έλληνας επίσης, αναζητείται, ενώ έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δήλωνε την παρουσία αλλά και την συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της εφόδου των Κροατών

Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που ξεκινά η συμπλοκή μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα πλάνα που φέρνει στη δημοσιότητα το Star διακρίνονται οι Κροάτες χούλιγκαν μαυροντυμένοι με στειλιάρια στα χέρια να φωνάζουν συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Στο βίντεο ακούγονται εκρήξεις, πέφτουν φωτοβολίδες ευθείας βολής, μολότοφ και άλλοι εμπρηστικοί μηχανισμοί ενώ γίνονται μάχες σώμα με σώμα. Μάλιστα κάποια στιγμή παίρνει φωτιά και το άλσος όπου γίνεται η «μάχη».

Η στιγμή της σύλληψης των Κροατών για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι Κροάτες φεύγουν προς τα Πατήσια και σε νέο βίντεο του Star φαίνεται πώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν, να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Οι Κροάτες προσπαθούν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ και μπαίνουν σε στενό να κρυφτούν. Πέφτουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και οι αστυνομικοί τους συλλαμβάνουν στην οδό Ανθέων, σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο.

Οι χούλιγκαν έχουν προλάβει να πετάξουν επικαλαμίδες, καδρόνια, σίδερα και μαχαίρια ώστε να μη βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία.

Σχετικές ειδήσεις