ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς: Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς: Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που έχουν εγκλωβιστεί και στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Κορίνθου εξαιτίας διακοπής κυκλοφορίας που έχουν επιβάλλει οι Αρχές

Ένα απέραντο πάρκινγκ έχει μετράει η Εθνική Αθηνων Κορίνθου, από το ύψος της Νέας Περάμου έως το σημείο όπου έπιασε φωτιά το βυτιοφόρο.

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στην Αθηνών - Κορίνθου, τόσο στη Νέα, όσο και στην Παλαιά, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο συγκεκριμένο μέρος του εθνικού δικτύου, οι οποίοι παραμένουν ακινητοποιημένοι για πολλές ώρες. Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν σπεύσει άντρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής που μοιράζουν νερά στον κόσμο που έχει εγκλωβιστεί.

Aκινητοποιημένα είναι και τα οχήματα που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής προς Κινέτα. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες η Τροχαία υποχρεώνει τα οχήματα που κινούνται επί της εθνικής Αθηνών Κορινθου, λίγα μέτρα πριν από τα διόδια Ελευσίνας σε υποχρεωτική αναστροφή.

Σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μετάγγισης επικίνδυνου φορτίου από βυτιοφόρο όχημα στο 46ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου.

Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου από βυτιοφόρο όχημα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

Σχετικές ειδήσεις