ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΛΑΒΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια - Δρακόντεια μέτρα για τον αγώνα της ΑΕΚ, παρουσία εισαγγελέα

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια - Δρακόντεια μέτρα για τον αγώνα της ΑΕΚ, παρουσία εισαγγελέα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται απόψε ο επαναληπτικός αγώνας ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ΟΠΑΠ Αρένα. Ο αγώνας θα γίνει παρουσία εισαγγελέα.

Η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια θρηνεί τον χαμό του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μόλις λίγες ημέρες μετά, η ΑΕΚ δίνει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της και τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Έτσι, αστακό θα θυμίζει η Νέα Φιλαδέλφεια, ελάχιστες ώρες προτού ξεκινήσει ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το οποίο είχε αναβληθεί μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από τη δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν.

Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια, με χιλιάδες αστυνομικούς οι οποίοι θα περιπολούν τόσο περιμετρικά του γηπέδου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν και αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι θα κάνουν ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο όσο και στα λεωφορεία για τους οπαδούς οι οποίοι προσεγγίζουν το γήπεδο.

Όσον αφορά τους φιλάθλους, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, καλό είναι να έρθουν λίγες ώρες νωρίτερα, καθώς η αστυνομία θα πραγματοποιεί ελέγχους. Έχουν στηθεί ήδη κάποια κιγκλιδώματα που θα γίνονται οι έλεγχοι όπου οι αστυνομικοί και ειδική ομάδα σεκιούριτι θα ελέγχει όλους τους οπαδούς προκειμένου να δουν αν έχουν εισιτήριο και θα προσεγγίζει το γήπεδο μόνο όποιος έχει μαζί του το εισιτήριο για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Θα υπάρχει και επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερα και drones τα οποία θα «σκανάρουν» συνεχώς σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Προθεσμία πήρε ο Έλληνας χούλιγκαν που συνελήφθη την Παρασκευή

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε σήμερα ο οπαδός του Παναθηναϊκού ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε από βίντεο τη βραδιά της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη να καθοδηγεί τους χούλιγκαν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ ΚΑΙ είναι γνώριμος των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.

Ο 43χρονος, που ταυτοποιήθηκε από οπτικό υλικό και φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην πορεία των Κροατών προς την OPAP Arena, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο ενώπιον της ανακρίτριας που είχε υπηρεσία, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να απολογηθεί.

Το προφίλ του 43χρονου οπαδού που συνελήφθη - Σε ρόλο καθοδηγητή στα επεισόδια

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από την Παρασκευή ο 43χρονος οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά την ταυτοποίησή του από βίντεο τη νύχτα των επεισοδίων που οδήγησαν στην άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για γνώριμο των αρχών που προ λίγων μηνών είχε ανάμιξη σε επεισόδια οπαδών έξω από το Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.

Το βίντεο που τον «πρόδωσε»

Μάλιστα, είναι ένας από εκείνους που έχουν καταγραφεί σε οπτικό υλικό να καθοδηγούν την ομάδα των χούλιγκαν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ κρατώντας ένα ρόπαλο στα χέρια.

Σταματάει την κυκλοφορία και έναν διερχόμενο οδηγό. Τον αναγκάζει με νοήματα να κάνει όπισθεν και να φύγει. Συνεχίζει να καθοδηγεί τον όχλο και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται στο βάθος η συμπλοκή που ξεκινάει.

Το προφίλ του – «Κλειστός χαρακτήρας που δεν επιδίωκε επαφές»

Είναι 43χρονος φανατικός οπαδός, με πολύ πλούσιο παραβατικό παρελθόν στην οπαδική βία και γνώριμος των Αρχών.

Τα πρόσθετα στοιχεία της ταυτοποίησής του δόθηκαν στις Ανακριτικές Αρχές και εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε σήμερα (18/8) στο σπίτι του, στην περιοχή του Γκύζη, όπου ακολούθησε και κατ’ οίκον έρευνα με παρουσία Εισαγγελέα, για τον εντοπισμό τυχόν περαιτέρω στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε άλλα άτομα. Στο «μικροσκόπιο»της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται πλέον κινητά και USB του 43χρονου οπαδού.

Οι γείτονες του 43χρονου ανέφεραν ότι είναι «κλειστός χαρακτήρας που δεν επεδίωκε επαφές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τραυματιστεί, μετά από συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων, έξω από το Πρωτοδικείο, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους φέρονται να οδηγούνται σταδιακά στην ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω βιντεοληπτικών υλικών και πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων.

Πιθανόν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτικές Αρχές να βρεθούν σε θέση να διευρύνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκδίδοντας και νέα εντάλματα σύλληψης.

Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Η ρεβάνς της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό του Champions League είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (19/8). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα όσα γίνουν στο ματς και να δείτε τα γκολ λίγο μετά την επίτευξη τους, μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr, το οποίο θα βρίσκεται από νωρίς στην «OPAP Arena».

Σχετικές ειδήσεις