ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» από επίγεια και εναέρια μέσα για να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» από επίγεια και εναέρια μέσα για να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το μεσημέρι στα Ψαχνά συνεχίζει να καίει βόρεια του οικισμού Βατώντα. Σε πλήρη δράση επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Φωτογραφίες, βίντεο: Χάρης Γκίκας

Ο πύρινος εφιάλτης για την Εύβοια δεν έχει τελειωμό. Από το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) οι μνήμες της καταστροφικής πυρκαγιάς που αφάνισε το βόρειο τμήμα του νησιού το 2021 ξύπνησαν για τα καλά, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στα Ψαχνά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το μέτωπο εξαπλώθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να απειλήσει κατοικημένες περιοχές και να σταλούν μηνύματα από το 112 προς τους πολίτες, αρχικά για ετοιμότητα και στη συνέχεια για εκκένωση περιοχών.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι διαρκής, έτσι ώστε να καταφέρουν να θέσουν έστω υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Το απόγευμα της Δευτέρας (21/8), μάλιστα, στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 έτσι ώστε να εκκενωθεί η Βιομηχανική Περιοχή της Αρτάκης και ο οικισμός του Βατώντα, με τους πολίτες να καλούνται να κατευθυνθούν προς τη Χαλκίδα.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις δυνάμεις της πυροσβεστικής ήταν στα πύρινα μέτωπα.

«Τα εναέρια μέσα ενεργούν ακόμα, αλλά δεν έχει ελεγχθεί η κατάσταση», είπε ο κ. Ψαθάς και πρόσθεσε πως «το μέτωπο κινείται αυτή τη στιγμή βόρεια του Βατώντα, που είναι οικισμός της Αρτάκης».

Στο σημείο επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Μάλιστα, τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και χωματουργικά μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν αναχώματα έτσι ώστε να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία της φωτιάς που κατακαίει την περιοχή εδώ και αρκετές ώρες.

Σχετικές ειδήσεις