ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Κινητοποίηση του στρατού για μεταφορά πυρομαχικών

Φωτιά στον Έβρο: Κινητοποίηση του στρατού για μεταφορά πυρομαχικών
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη κινητοποίηση από μονάδες του Στρατού Ξηράς έτσι ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία πυρομαχικά που υπάρχουν σε στρατόπεδο της περιοχής.

Διαρκής είναι η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο, όπου τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, μονάδες του Στρατού έχουν κινητοποιηθεί έτσι ώστε να μεταφέρουν πυρομαχικά που υπάρχουν σε στρατόπεδα της περιοχής, σε ασφαλή σημεία και μακριά από το πύρινο μέτωπο.

Ο στρατός έχει ήδη ξεκινήσει μία τιτάνια επιχείρηση σύμφωνα με την ΕΡΤ, έτσι ώστε τα πυρομαχικά να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και να βρεθούν μακριά από τις φωτιές. Η μεταφορά γίνεται για προληπτικούς λόγους, καθώς βρίσκονταν σε υπέργειες αποθήκες, και τώρα τα πυρομαχικά μετακινούνται σε αποθήκες τύπου igloo έτσι ώστε να αποφευχθούν όσα ζήσαμε πρόσφατα στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, πρόκειται για μεταφορές εντός στρατοπέδων σε πιο ασφαλείς αποθήκες. Οι κινήσεις αυτές έγιναν σε δύο στρατόπεδα στις Σάπες Έβρου, μετά από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.