ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Τιτάνια μάχη για να ανακοπεί το μέτωπο – Συγκλονιστικές εικόνες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Τιτάνια μάχη για να ανακοπεί το μέτωπο – Συγκλονιστικές εικόνες
Newsbomb.gr

Φωτιά τώρα: Δύσκολη νύχτα για την Πάρνηθα με τη φωτιά να έχει κυκλώσει το βουνό από την πλευρά του Μενιδίου και να κινείται προς το δάσος. Τρομακτικές οι εικόνες που γίνονται ορατές από όλο το Λεκανοπέδιο.

Τιτάνια μάχη θα δώσουν όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά η οποία απειλεί για τα καλά την Πάρνηθα. Το μέτωπο ξεκίνησε από το μεσημέρι από τη Φυλή και κατέκαψε ό,τι βρήκε στο πέρασμά του, για να φτάσει το απόγευμα στα όρια του Μενιδίου.

Εκκενώθηκαν οικισμοί, περιουσίες και σπίτια καταστράφηκαν και η νύχτα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η Πάρνηθα είναι για ακόμα μία φορά σε άμεσο κίνδυνο.

Οι εικόνες που μεταφέρει το Newsbomb.gr από το πύρινο μέτωπο κόβουν την ανάσα. Τόσο από την πλευρά του Μενιδίου, όσο και από την Κηφισιά, το πύρινο μέτωπο κυκλώνει το βουνό και απειλεί τον Εθνικό Δρυμό στην Πάρνηθα.

Δείτε το βίντεο όπως μεταδόθηκε ζωντανά από τη σελίδα του Newsbomb.gr στο Facebook:

Οι φωτογραφίες του μετώπου όπως φαίνεται από την Κηφισιά:

Στο Μενίδι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, με την Αστυνομία να έχει κλείσει δρόμους και το 112 να έχει ηχήσει από νωρίς έτσι ώστε να εκκενωθούν περιοχές όπως ο Άγιος Ιωάννης Ρώσος και η Ντάρδιζα.