ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά για πέμπτη μέρα – Πάνω από πέντε εστίες

Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά για πέμπτη μέρα – Πάνω από πέντε εστίες

Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτο είναι για πέμπτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη - Έχουν καεί σπίτια και χιλιάδες στρέμματα γης

Σε πύρινο κλοιό η χώρα και το πρωί της Τετάρτης καθώς οι φωτιές στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζουν να κατακαίνε σπίτια και δασικές εκτάσεις για τέταρτη μέρα.

Ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως η εικόνα είναι πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Πάνω από πέντε εστίες φωτιάς υπάρχουν αυτήν τη στιγμή και καίνε μέσα στην περιοχή της Δαδιάς. Έχουμε άλλα τέσσερα ενεργά μέτωπα τα οποία περνάνε μέσα από τους οικισμούς της Κίρκης, στο Άβατο που έγινε εκκένωση, στον οικισμός της Μαΐστρου. Ο οικισμός της Χιλής και της Μάκρης, επίσης, που μιλάμε για χιλιάδες κόσμο μαζί με τους τουρίστες. Ο κόσμος έχει μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εκκενώθηκαν 16 οικισμοί και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Υπήρχαν κάποιοι νεότεροι σε ηλικία που έμειναν να μας βοηθήσουν».

Όπως είπε ο κ. Δαστερίδης, οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και η φωτιά κατευθύνεται προς Ροδόπη.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Live Blog: Φόβοι μην φτάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας - Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια - Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Εθνικό Δρυμό

Φωτιές στην Ελλάδα: Διάσπαρτες εστίες στον Ασπρόπυργο - Δύσκολες ώρες στην Αλεξανδρούπολη